Готова е първата руска ваксина срещу новия коронавирус, в чието

...
Готова е първата руска ваксина срещу новия коронавирус, в чието
Коментари Харесай

Руски зам.-министър се похвали с готова ваксина срещу коронавируса

Готова е първата съветска ваксина против новия ковид, в чието основаване участваха военни експерти и учени от Националния проучвателен център "Гамалея ", заяви ТАСС, като цитира изявление на първия зам.-министър на защитата Руслан Цаликов пред в. "Аргументи и обстоятелства ".

"Окончателната оценка на резултатите от тестванията на нашите експерти и на учените от центъра към този момент е подготвена. При изписването си всички доброволци, получили имунитет против ковид, се усещаха обикновено. И по този начин - първата съветска ваксина против новия ковид е подготвена ", заяви Цаликов пред изданието.

Пресслужбата на съветското министерство на индустрията и търговията заяви за ТАСС на 16 юли, че на 30 юни са подадени документи за регистрация на имунизацията в министерство на опазването на здравето. През юни, след приемане на позволение, са почнали клиничните тествания на две форми на имунизацията - течна и лиофилно изсушена, създадени от центъра и от звено на министерството на защитата на Русия.

Течната форма на имунизацията е приложена върху 43-ма доброволци в основната военна болница, а другата субстанция е тествана също върху 43-ма доброволци в Първи московски държавен медицински университет.

Втората фаза на клинични тествания на имунизацията е във заключителен стадий, заяви във вторник Алексей Кузнецов, асистент на министъра на опазването на здравето. Въпросът за регистрацията на имунизацията ще се взема решение след привършване на тестванията, посочи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР