Готова е наредбата, с която се регламентира тестването на водачите

...
Готова е наредбата, с която се регламентира тестването на водачите
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР отвърна на Борисов! Погват водачите с…

Готова е наредбата, с която се регламентира тестването на водачите за алкохол и опиати. Законовите промени са в развой на координиране с правосъдно и здравно министерства. Това увери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов във връзка изисканите от премиера Бойко Борисов незабавни ограничения за справяне с войната по пътищата .

Предстои наредбата да бъде оповестена. С тази разпоредба се надяваме да създадем добър ред знаете, че една от главните аргументи за настъпване на пътни катастрофи с тежки последствия е точно шофирането в нетрезво положение или под въздействието на опиати. С тази разпоредба се надяваме редът за проучване да бъде задоволително благонадежден при обжалване на формираните актове. Тя е доста значима като детайл от противодействието на пътния травматизъм, съобщи Маринов.

Младен Маринов увери още, че е основана организация с новите коли, предоставени на пътна полиция, с които да се реализира резултат по повод дисциплината. На въпрос плануват ли се нови камери на пътя - основният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че това е развой, който ще се развива в бъдеще.

" Към момента има задоволително на брой коли със надлежно техническо съоръжение, което дава опция за бързо използване на закона на място. Както знаете те могат да открият нарушаването на място и да издадат съответния документ за глоба също на място ", изясни Маринов. По думите му към този момент са доставени съответните средства, с които се прави тестването на водачите. " Надявам се в действителност да има бърз резултат. В последните дни имаме много водачи, които карат след приложимост на алкохол, само че с цел да има резултат би трябвало да се вършат разяснителни акции благодарение на медиите, разяснява още той.

Той разяснява още нещатният случай на пътя Варна - Севлиево, който по думите му за следващ път демонстрира, че очевидно има хора, които, сядайки зад кормилото, подценяват всички правила и разсъждават по този начин като че ли на тях няма да им се случи.

На въпрос за ограниченията поради настъпващия летен сезон основният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че е разговаряно с шефовете по места и ще се търси подпомагане на общините с оглед възстановяване на инфраструктурата главно с оглед разкриване видимостта към пътните знаци, защото на доста места има растителност, дървета и знаците не се виждат от надалеч.

Ще бъдат построени механически уреди, които да понижават скоростта там където има заплаха и централизация на ПТП-та главно около учебните заведения и правите, които след ремонт стават скоростни прави и хората стартират да ги употребяват като писти. Маринов посочи още, че към този момент е засилено полицейското наличие.

" По предписание на премиера във всички случаи, когато има национални празници и мотив за събирания тогава има мотив и за приложимост на алкохол и шофиране в нетрезво положение, целият запас на пътна полиция и част от този на охранителна, който има пълномощия да работи по закона за придвижване по пътищата, ще бъде на улицата и контролът ще е на 100% равнище ", увери основният секретар.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР