Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан. Разследването

...
Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан. Разследването
Коментари Харесай

Готова е автотехническата експертиза за катастрофата с Лютви Местан

" Готова е автотехническата експертиза за злополуката с Лютви Местан. Разследването по случая продължава ", съобщи заместник-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева за БНР.
Тя отхвърли да уточни елементи от експертизата, само че сподели, че единственият притеглен като обвинен остава водачът на партия ДОСТ.
Автотехническата експертиза беше назначена незабавно след злополуката, при която почина 6-месечно момиченце. Изготвянето й лиши половин година, а срокът на следствието на злополуката край село Загорско бе удължаван 3 пъти поради движимостите лица.
Инцидентът стана на 14 април 2019 година на разклон при опит на Лютви Местан да се включи в придвижването на основен интернационален път към Гърция.Там става конфликтът с " БМВ ", движещо се от Кърджали по посока на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа ".
От удара " БМВ " -то излетява от основния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В злополуката почина 6-месечно момиченце, пътуващо със фамилията си към Кирковско. 9-годишното й братче, както и родителите му, бяха ранени. И Лютви Местан пострада- изкълчи китка. 
Часове след случая водачът на ДОСТ беше арестуван от полицията и му беше повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност.
След задържането му бяха наложени парична гаранция от 10 000 лева и възбрана да напуща страната, беше му отнета и книжката. В последна сметка и трите санкции бяха анулирани. Заради мощният публичен интерес основният прокурор Сотир Цацаров взе под специфичен контрол следствието. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР