Готов съм за варненското дерби. Това е дългоочакван мач. Тръпката

...
Готов съм за варненското дерби. Това е дългоочакван мач. Тръпката
Коментари Харесай

Николай Златев: Готов съм да покажа най-доброто от себе си във варненското дерби

" Готов съм за варненското дерби. Това е дълго чакан мач. Тръпката е огромна. Готов съм да покажа най-хубавото от себе си в този мач ". Това съобщи пред Dsport надареният футболист на Черно море Николай Златев преди утрешния мач със Спартак от 15-ия кръг на efbet лига.

" Със сигурност мачът е по-специален. От доста години е нямало такова дерби при мъжете. На мен и съотборниците ми се пада достойнството да участваме в подобен мач след толкоз доста време. Напрежение няма, само че всички сме доста стимулирани да спчелим това дерби. Ние сме доста първокласен тим. Перфектен колектив. Добри сме в двете етапи на играта. Държим доста добре и умерено топката. В Спартак се вижда, че има положителна смяна с всеки един минал мач. Подобряват се и то много ", сподели 17-годишния гений. 

Запитан дали усеща отбора си за любимец, Златев сподели: " Със сигурност това са упованията на множеството хора-ние да влезем в мача като любимци. Но ние всички в тима осъзнаваме, че ни чака извънредно тежка борба, тежък мач. Класирането и точките нямат никакво значение в такова дерби. Пределно стимулирани сме да вземем трите точки. С юношеските обединения през годините съм играл повече на десния фланг. Със сигурност ми е по-удобно там, само че не изключвам удобството и на левия. Добре се усещам и в центъра на офанзивата, само че пожеланият за мен, е десният фланг ".

" Със сигурност помня дебюта си в професионалния футбол. Мачът против Ботев Пд преди две години. Беше плейоф. Повечето ни играчи бяха заболели от ковид и се наложи да се употребяват повече юноши. Тогава получих късмет в 70-ата минута. Вече губехме с 0:1 в резултата. Опитахме се да подобрим нещата, само че по този начин свърши мачът. Беше незабравимо за мен-дебют на 15 години в професионалния футбол. Винаги щше го помня. Има доста неща, които би трябвало да усъвършенствам, с цел да се наложа още по-добре в мъжкия футбол.Има неща, които съм подобрил, само че не мисля, че те са задоволителни.Със сигурност има много аспекти, в които би трябвало да се усъвършенствам ", изясни още Златев и добави, че Килиан Мбапе му е любимия играч, само че има симпатии и към Неймар. 

" Още ми е рано да мисля за мъжкия национален тим. На мнение съм, че както аз, по този начин и всички млади играчи, които сега се постановат, би трябвало да минат през всички стадии на юношеските обединения, както и към мъжкия футбол. Трябва да вървим малко по малко. Аз съм минал през всички младежки обединения на националния тим. За последно с 19-годишните играхме на квалификации за европейско състезание. Със сигурност считам, че ми е още рано за мъжки футбол и давам всичко от себе си, с цел да направя усещане на селекционера до 21 години ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР