Готов съм да поема поста на външен министър. Разочарован съм

...
Готов съм да поема поста на външен министър. Разочарован съм
Коментари Харесай

Даниел Митов: Готов съм да поема МВнР, разочарован съм от ПП

„ Готов съм да поема поста на външен министър. Разочарован съм от сътрудниците от Политическа партия. Логиката на техните изявления следва напълно логиката на президента Радев “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който е препоръчан от служебния министър председател Главчев за поста външен министър.

„ Служебният министър-председател ми се обади първо на мен. Аз, несъмнено, съм се съветвал с ръководителя на партията. Като заместник-председател няма да взема решение без да изговоря това с него. Получих цялостна поддръжка от господин Борисов. Така че първият диалог е сред мен и господин Главчев, който явно не е могъл да се сработи с външния министър, който той освободи - господин Димитров. Де факто е търсил опция да подсигурява ясна външна политика, опряна на явен европейски и проатлантически профил на човек, който ще следва сходен вид политика “, сподели Митов.

Той изясни, че Главчев не е съумял да се сработи с първичния избор за министър на външните работи - Стефан Димитров. Затова и е търсил опция да подсигурява ясна, външна политика опряна на проатлантически профил. Според него вместо те да защитят логиката на измененията в Конституцията се занимават с това чие е това държавно управление.

„ Ако президентът се съгласи, ние ще кажем, че ГЕРБ носят отговорността във външно министерство ”, акцентира Митов.

Депутатът разяснява още, че в случай че се забави назначението на външен министър, ще се забави подготовката на изборите в чужбина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР