Готов ли е Националният дворец на културата да посрещне гостите

...
Готов ли е Националният дворец на културата да посрещне гостите
Коментари Харесай

Готов ли е Националният дворец на културата за европредседателството?

Готов ли е Националният замък на културата да посрещне гостите по време на европредседателството? Министърът на културата Боил Банов и министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова демонстрираха свършеното в постройката.

45 милиона лв. и една година тежък ремонт. Днес НДК е доста по-приветлив, в сравнение с го познаваме. Всички осветителни тела са почистени, настилките - сменени, а стенописите и дърворезбите са реставрирани. Системата за сигурност е най-ново потомство.

Стъклените порти в централното предверие ще отделят гостите за европредседателството от публиката в зала 1. Заради съображения за сигурност те ще се отварят с карти със специфичен чип.

А6 е входът, през който ще влизат делегациите на най-високо равнище. Ще ги посреща лъв, който е копие на тези пред Съдебната палата. Зала 7 и зала 8 са местата за работните съвещания, а зала 9 е планувана за неофициални срещи.
 © Българска телеграфна агенция
Пресцентърът ще бъде оборудван с 260 работни места, 5 телевизионни и 8 радиокабими. Ще има и още едно помещение за работа след пресконференцииите. Най-голямо усещане обаче прави зала 3.
Лиляна Павлова, министър за българското европредседателство: Залата в действителност е неповторима, тъй като е оборудвана с най-модерно високотехнологично съоръжение - осветлението и звука от една страна, а зад вас ще видите - това са напълно ремонтирани кабини, които да дават отговор на стандартите на Групово дело „ Преводи на Европейска комисия “.  © Българска телеграфна агенция Боил Банов, министър на културата: Искам да ви кажа, че няма по-добро място сега в Европа.
По време на обиколката министърът на културата съобщи, че е удовлетворен от ремонта и разяснява публичното неодобрение, обвързвано с него. Ако бяхме затворили НДК, в този момент щяхме да ви доведем и нямаше да има разлепено. Щяхме да сме създали всички проби и инспекции по течове.

Той не отхвърли, че има течове в постройката.
Боил Банов, министър на културата: Ами появяват се, на 2 места към този момент имаме. Отстраняват се мигновено. Това е част от изпитателния скок.
Българска национална телевизия има специфична режисьорска апаратна, от която ще ви създадем очевидци на събитията, свързани с европредседателството.

Първият конгрес на най-високо равнище ще се организира на 11 и 12 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР