Готов е законът за доброволната военна служба, съобщи вицепремиерът и

...
Готов е законът за доброволната военна служба, съобщи вицепремиерът и
Коментари Харесай

България ще купи два патрулни кораба за ВМС

Готов е законът за доброволната военна работа, заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. Той добави, че завършването на доброволна военна работа ще дава преимущество за постъпване на работа в структурите за сигурност.
820 милиона лв. без Данък добавена стойност ще даде страната за пазаруване на два многофункционални патрулни кораба за потребностите на Военноморските ни сили. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов. Парите са планувани в бюджета и са гласувани от Народното събрание. Българска, немска и италианска компания вземат участие с предложения в състезанието за придобиване на корабите.

Варна
 © БГНЕСКрасимир Карачанов, вицепремиер и министър на защитата: Ще дадем период на трите компании участници за изправяне на офертите, защото и трите компании имат въпроси, които би трябвало да им бъдат заложени. Надявам се, в случай че всичко върви обикновено до края на годината би трябвало да имаме подписан контракт с една от трите компании, които са взели участие в състезанието.
Вицепремиерът и боен министър участва през днешния ден във Варна на честванията на 140 години от основаването на Военноморски ни сили. Тържествата започнаха с боен обред и повдигане на флаговете на корабите от флота на Морска гара - Варна. По-късно в акваторията на Черно море беше извършено и учението „ Парад 2019 ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР