Готов е традиционният благотворителен календар с недоносените бебета на Отделението

...
Коментари Харесай

Излезе традиционният благотворителен календар с недоносените бебета на УМБАЛ Бургас |

Готов е обичайният благотворителен календар с недоносените бебета на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, оповестиха от лечебното заведение.

Календарът ще се популяризира за пета поредна година, а средствата от продажбата му се употребяват за закупуване на инсталация, консумативи и други потребности на отделението. " Лицата " на календара са недоносени бебета, които са били същинско предизвикателство за лекарите. Те са родени прибързано и битката за живота им продължава с месеци. Но през днешния ден те са към този момент огромни и мощни деца, които по нищо не се разграничават от своите връстници.

Зад всяко детско лице в този календар стоят доста безсънни нощи, вярата, сълзите и молитвите на родителите. Стоят напъните, знанията и уменията на екипа на Отделението по неонатология. Стои взаимното доверие и вярата, че всичко ще бъде наред. Без реципрочност триумфът е сложен, пожелаваме доста кураж на родителите, които в този момент минават през това тестване. С този календар им споделяме, че тези деца са мощни, могат да се борят и имат потребност да си имаме вяра и да се грижим за тях дружно, е посланието на Отделението по неонатология.

Най-малкото бебе в календара е Златка, която е родена единствено 700 грама, а към този момент е на три години. Тя е " лицето " на месец януари. А Гюлсум и близнаците Кристиян и Виктория са пристигнали на бял свят в шестия месец - цели три месеца по-рано от датата, на която е трябвало да се родят. Останалите деца в календара също са били в тежко положение и с риск за живота. Екипът на отделението изрича голяма признателност към всички модели - Златка, Гюлсум, Мария, Наталия, Лилия, Моника, Александър, Ростислав, Мартин, Самуил, близнаците Кристиян и Виктория, Антон и Петра, както и към техните родители.

Снимките са направени от фотографа Петя Даскалова, която даде своя труд благотворително в името на идеята. Печатът е заплатен със средствата на две фамилии младоженци, които пожелаха да дарят парите от букетите за сватбите си - Никол и Любомир Колеви и Елена и Радомир Петкови.

Цената на календара остава същата, както до момента – 20 лева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР