Готов е проектът за реставрация на първото класно школо в

...
Готов е проектът за реставрация на първото класно школо в
Коментари Харесай

Община Асеновград готви пет проекта за реновиране и реставриране на обекти

Готов е планът за реституция на първото класно школо в Асеновград - Караалановото учебно заведение , оповестиха от общината. Изготвеното планово предложение към този момент е изпратено за последно утвърждение от Националния институт за недвижимо културно завещание и по-късно ще бъде включен в Инвестиционната стратегия на първото допустимо съвещание на Общинския съвет в града, изясни кметът лекар Емил Караиванов.
Припомняме, че с контракт бе предоставено на проектантски екип да създаде план за проучване и главен ремонт на постройката на Караалановото учебно заведение. При осъществяване на дейностите бе събрана информация за обекта от Исторически музей-Асеновград и други институции. Главният проектант на общината - Константин Атанасов - издаде позволение за правене на капиталов план. Разрешението дружно с техническото задание бяха съгласувани и с Министерството на културата.
Готвят се плановете и на още няколко обекта от Инвестиционната стратегия на община Асеновград. Сред тях е слагане на ограда в местността " Метоха ", където преди година и половина от висока канара там падна и почина момче. Припомняме, че при започване на 2019 година запалянковци се проведоха и сложиха краткотрайно заграждение. На този стадий, в преписка с Националния институт за недвижимо културно наследство е направен план с детайли на оградата, който е изпратен за координиране.
„ Преди повече от 10 дни е подписан контракт с компания реализатор за създаване на абстрактен план за градска художествена изложба ”- добави Караиванов. Той уточни, че срокът на осъществяване е 38 работни дни и е на стойност близо 8 000 лв..
Друг обект, за който има подписан контракт, още на 28.05.19 година, е за разработване на абстрактен план за цялостна реорганизация на стадион „ Шипка ” в Асеновград. Срокът е 90 работни дни, а цената на правене на плановото предложение ще е към 36 000 лв..
Наскоро е подписан и още един контракт - за планиране на велоалея от читалище „ Родолюбие ” до Градския басейн. Стойността тук е в размер на 5 400 лв., със период на правене 60 календарни дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР