Готов е проектът за паметник на легендата в парк Гео

...
Готов е проектът за паметник на легендата в парк Гео
Коментари Харесай

Готов е проектът за паметник на Гунди

Готов е планът за монумент на легендата в парк „ Гео Милев “ в София. Това заяви кметът на регион Слатина Георги Илиев. Проектът е на младия ваятел Любомир Григоров. Паметникът ще е на 200 метра от родната къща на Гунди.

Преди формалното слагане на монумента остава да се мине през процедури по формалното му одобрение от страна на всички институции. След това би трябвало да се получи и позволение за слагането му в парка „ Гео Милев “.

„ На 04.05.2023 година ще се навършат 80 години от раждането на Георги Аспарухов и задачата ни е до тази дата паметникът да е подготвен. За да се случи това, има потребност от още средства – какъв брой тъкмо не е ясно, заради непрестанно покачващите се цени. До момента има събрани над 30 000 лева, а по приблизителни сметки общата стойност на всички действия може би ще е към 80 000.

Ако имате опция, дарете за тази идея – тя е национална, тъй като Гунди не е просто най-известният човек, роден в регион Слатина. Със спортните и моралните си качества той е българска легенда, която заслужава да бъде помнена от поколенията “, написа Георги Илиев във фейсбук.
Сметката за дарения е следната:
Национален клуб на последователите на Левски
BG84IABG80981002323900
Интернешъл Асет Банк АД
Основание: Дарение за паметника на Гунди
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР