Готов е проектът на Закон за преброяване на земеделските стопанства

...
Готов е проектът на Закон за преброяване на земеделските стопанства
Коментари Харесай

Броят земеделските стопанства през 2020 г.

Готов е планът на Закон за броене на земеделските стопанства в България през 2020 година Той е оповестен на страницата на Министерството на земеделието, храните и горите и предстои на публично разискване до 30 декември 2018 година

Проектозаконът планува преброяването на земеделските стопанства да се извърши в интервала от 1 септември до 18 декември 2020 година посредством проучване.

До 18 септември земеделският собственик може да даде онлайн своите данни благодарение на уеб-базирано приложение и попълване на електронен въпросник.

В оставащия интервал до 18 декември преброяването ще се случва на място. Данните ще се събират от анкетьор посредством изявление със стопанина или шефа на стопанството. Проектът възнамерява попълване на въпросник на книжен притежател или онлайн въвеждане на портативно електронно устройство.

Целта на преброяването е да даде систематизирана и изчерпателна информация за броя, вида и размера на земеделските стопанства, юридическия статут, потреблението на земеделската земя. Други характерности ще бъдат отглежданите селскостопански животни, работната мощ, биологичното земеделие, постройките за животни и ръководство на оборския тор.

На всеки 10 години се организира такова броене на земеделските стопанства по рекомендация на Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (FAO). То е най-голямото изчерпателно статистическо проучване в региона на земеделието.

Статистическите данни, събрани от всички държави-членки на Европейски Съюз, ще дадат ясна картина за структурата на земеделските стопанства. Тя ще дефинира насоките за развиване на селскостопанската политика на Общността и в частност на българското земеделие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР