Готов е първият модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М. Предстоят изпитания, каза

...
Готов е първият модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М. Предстоят изпитания, каза
Коментари Харесай

Русия започва изпитания на първия модернизиран стратегически бомбардировач Ту-160М

Готов е първият осъвременен стратегически бомбардировач Ту-160М. Предстоят тествания, сподели през днешния ден източник от военнопромишления комплекс, заяви ТАСС.

" На 28 ноември първият осъвременен стратегически бомбардировач Ту-160М е трансфериран от индустриалните мощности в полетната изпитателна станция на KAЗ (Казански авиационен завод) за започване на стадия на тествания на земята и в полет ", сподели източникът.

Както той разясни, след довеждане докрай на наземното изпитване, Ту-160М ще бъде трансфериран във фаза на полетни проби.

Ту-160М е основан като част от стратегия за дълбока рационализация на бойните самолети Ту-160, напомни източникът на ТАСС. Новата версия на самолета би трябвало доста да усили общата успеваемост на авиационния комплекс, когато се употребява по предопределение, осведоми dir.bg.

През януари министърът на защитата военачалник Сергей Шойгу по време на среща в Казан разгласи, че първият всеобщо създаден осъвременен стратегически бомбардировач Ту-160М би трябвало да влезе на въоръжение в армията през 2021 година. Началникът на военния отдел в министерството добави тогава, че производството на самолета е обновено в самолетостроителния цех в Казан.

Според министър Шойгу, Ту-160М ще бъде оборудван с най-новата система за въздушна отбрана, съвременна и надеждна информационна система с нараснала шумоизолация, неповторимо оръжие, което доста ще разшири бойните си благоприятни условия при потребление на стандартни и нуклеарни оръжия.

Какво се възнамерява за новия аероплан

До 2020 година Военновъздушни сили на Русия възнамерява да получи повече от 10 самолета Ту-160М.

Ту-160М ще бъде оборудван с нова оръжейна система, която разрешава потреблението на перспективни крилати ракети и бомбено въоръжение. Напълно се модернизира електронната и авиационна техника заяви Министерството на защитата.

Специалистите от Военновъздушни сили предвиждат, че бойната успеваемост на самолета Ту-160М ще се усили най-малко 2 пъти по отношение на Ту-160. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР