Готов е новият преработен вариант на правителственото постановление за отпускането

...
Готов е новият преработен вариант на правителственото постановление за отпускането
Коментари Харесай

Има ли нов вариант на постановлението за схемата 60:40?

Готов е новият модифициран вид на държавното разпореждане за отпущането на помощта от 60% за погашение на заплатите в засегнатите от ковид компании, заяви БНР, представено от БГНЕС. Мерките са в поддръжка на българската стопанска система, която ще претърпи съществени вреди след въвеждането на изключително състояние поради ковид.
Както упорстваха синдикатите, обсегът на действието му е доста уголемен, и в него към този момент влизат напрмер строителството и преработващата промишленост, само че липсват тежката промишленост, мините, металургията. В първичния вид мярката обхващаше единствено търговията, туризма, културата и спорта.
В особено приложение към плана на държавното разпореждане има лист на секторите и икономическите действия, за които ще е в действие новата мярка. Преработващата индустрия е включена като се изключи производството на тютюневи произведения, производството на кокс и рафинирани артикули и произвеждане на химични артикули, на лекарствени субстанции и на артикули и на компютърна и информационна техника.
Присъстват, както и в първия вид, търговията на дребно, превозът, активността на питейните заведения, прожектирането на филми, рекламни организации, артистична и креативна активност, спортни и други действия, свързани с развлечения, както и с поддържане на положително физическо положение.
Според новия вид на плана, компенсацията в размер на 60% от осигурителния приход за месец януари за всеки нает ще се изплаща, в случай че на съответния работещ се резервира заетостта за интервал не по-малък от времето, за който се изплаща компенсацията. Първоначалният вид предвиждаше и условие за три месеца опазване на работното място.
Вижте още:
Кой се обрисува да вземе държавни пари за заплатите на чиновниците си поради ковид?
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 25 март
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР