Готов е идейният проект за водопровода, който трябва да свърже

...
Готов е идейният проект за водопровода, който трябва да свърже
Коментари Харесай

Борисов нареди веднага да се започва водопровода за Перник

Готов е идейният план за водопровода, който би трябвало да свърже село Мало Бучино и Перник, тъй че до града да доближи вода през софийската ВиК мрежа. Вчера Столичният общински съвет даде зелена светлина на плана, а през днешния ден министър председателят Бойко Борисов поръча работата да стартира незабавно и съобщи, че първите тръби за плана към този момент пътуват и ще са на място до няколко дни.

„ Днес следобяд, на следващия ден почвайте да копаете траншеите. Първите 2 км тръби пътуват, ще са тук до няколко дни, тъй че да не губим часове, не дни, в строителството. Това е единственият метод в границите на 30 - 40 дни да се докара в допълнение вода, тъй че действайте с цялостни сили “, обърна се Борисов към министрите преди съвещанието им тази заран.

Борисов е на мнение, че помпената станция и 13-километровият тръбопровод до Перник могат да бъдат построени за 30 дни вместо за посочените 40. За построяването на трасето бяха отпуснати 26 млн. лева, което с един милион повече от авансово изчислената сума. Разликата идва от цената на материалите за водопровода, които би трябвало да се доставят от чужбина.

Премиерът разпореди на енергийния министър Теменужка Петкова да ревизира сигнал за незаконно работещи ВЕЦ-ове през електроенергийния систематичен оператор. „ Да се ревизира дали са подавали ток към ЕСО и в случай че е по този начин, запечатваш и действаш “, подреди Борисов.

Бойко Борисов се обърна и към екоминистъра Емил Димитров с инструкции при определяне на противозаконни отклонения от водопровода „ в идващите 1-2 дни запечатваш, спираш “ и изясни, че Министерство на вътрешните работи ще спомагат.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР