Готов е идейният проект за парк на миниатюрите в Бургас.

...
Готов е идейният проект за парк на миниатюрите в Бургас.
Коментари Харесай

Бургас ще има мини Айфелова кула и Кремъл


Готов е идейният план за парк на миниатюрите в Бургас. Той ще се споделя парк „ Европа” като задачата е да се трансформира в атракция, която да направи морския град по-интересен за навестяване.

Предвижда се новата атракция да е ситуирана в парк "Света Троица ", ж.к. "Славейков ", който е обществена общинска благосъстоятелност. Обект на планиране е част от територията в непосредствена непосредственост до Плувен комплекс "Парк Арена ОЗК ". Зоната е с повърхност към 12 декара и не е обновявана от основаването на парка до момента. Именно там се предлага отделяне и създаване на атракциона.

По план в парка ще има миниатюри и статуи на подбрани културни и исторически забележителности от страните в Европа. Ситуирането, оформянето на релефа и благоустрояването са подчинени на изискването да се пресъздаде в оптималната непосредственост истинската среда на обектите, оповестяват от общината.



Следва планът да бъде прегледан от общината и да бъде препоръчан на вниманието на обособените комисии в локалния парламент като мнението и рецензиите си може да каже и всеки бургазлия.

В експозицията са планувани миниатюри на: Кулата Белем - Лисабон, Португалия; Саграда Фамилия - Барселона, Испания; Айфелова кула - Париж, Франция; Катедралата "Св. Николай " - Монако; Колизеума - Рим, Италия; Фонтан ди Треви - Рим, Италия; Катедралата "Св. Петър " - Ватикана; Моста с драконите - Любляна; Парламента - Будапеща, Унгария; Акропола - Атина, Гърция; Храм монумент Александър Невски - София, България; Рилски манастир - България; Моста - Бургас, България; Замъка Бран - Румъния; Кремъл и черква "Св. Василий Блаженни " - Москва, Русия; Островен палат в Тракай - Литва; Замъка Братислава - Словакия; Карлов мост - Прага, Чехия; Бранденбургска врата - Берлин, Германия; Националния музей на Амстердам - Холандия; Атомиум - Брюксел, Белгия; Биг Бен - Лондон, Англия; Тауър Бридж - Лондон, Англия.

Предложените за експониране статуи са следните - Статуята на Manneken-Pis (Пикаещото момченце) - Брюксел, Белгия; Мадарски конник - България; Статуята на Русалката - Копенхаген, Дания; Скулптура на Man at Work - Čumil - Братислава, Словакия; Бременските музиканти - Бремен, Германия; Питър Пан - Лондон, Англия; Цар Освободител - София, България.

От общината оповестяват, че в остарелия парк има построена алейна мрежа с пейзажна конструкция, като настилките са мощно амортизирани, липсват бордюри, растителността е в неприятно положение. Общото планово решение на идейния план е проведено като завършена върху терена стилизирана карта на Европа. Очертани са държавните граници, като за задачата би трябвало да се употребяват зеленина, алеи, стилизирани водни площи.

Всеки един от обектите се предлага в избран мащаб, съгласуван с истинските му размери и при отчитане на средата.

Главният вход на парка се планува от югозапад, откъм съществуващата алея пред плувния басейн. В непосредствена непосредственост до входа ще се построи обслужващ павилион, информативен център, приемна зона за изчакване пред него, тоалетна за гости и чиновници, склад за инвентар, помещение за личен състав, видеонаблюдение, кафе с 24 места за гости на закрито, приемно площадно пространство в непосредствена непосредственост до входа за гости, откъдето се планува и началото на обхождаща алея по силует на континента Европа. Предвиждат се също по този начин две зони за отдих - наоколо до приемното площадно пространство и в срещуположния завършек на парка, с водно огледало и три броя Smart слънчеви стълбове-пейки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР