ГОТИК, Колорадо (AP) — На четири мили от най-близкия разоран

...
ГОТИК, Колорадо (AP) — На четири мили от най-близкия разоран
Коментари Харесай

Граждански учен измерва снеговалежа в Скалистите планини в продължение на 50 години. Два нови бедра му помагат да продължи

ГОТИК, Колорадо (AP) — На четири благи от най-близкия разоран път високо в Скалистите планини на Колорадо, 73-годишен мъж с развяваща се сива брада и два сменени бедра се промъкна през предния си двор, с цел да мери пресния сняг, паднал през един ден в средата на март.

Били Бар за пръв път стартира да записва данни за сняг и време преди повече от 50 години като преди малко изсечен приключил екологични науки в готическия университет в Рутгерс, Колорадо, покрай част от изворите на река Колорадо.

Отегчен и искащ да продължи да работи, той беше снабдил обикновено съоръжение и всеки ден отбелязваше сантиметри свеж сняг, тъкмо както регистрираше марките на бензиностанциите като дете на фамилни пътешествия.

Безплатен, само че воден от натрапчиво любознание и желание да прекарва повече от половината година на ски, а не пешком, Бар остана тук и продължи да мери снеговалежа ден след ден, зима след зима.

Неговите правилни измервания разкриха нещо, което не е очаквал о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР