Гости от Китай пристигат за откриващия се утре в Момчиловци

...
Гости от Китай пристигат за откриващия се утре в Момчиловци
Коментари Харесай

Китайска делегация пристига за Фестивала на млякото в Момчиловци

Гости от Китай идват за откриващия се на следващия ден в Момчиловци Фестивал на киселото мляко, заяви кметът на родопското село Сийка Суркова пред Българска телеграфна агенция.

Традиционният фестивал се провежда взаимно с представителите на китайската компания, наложила на пазара в азиатската страна млечни артикули с марка "Момчиловци ".

В тридневната стратегия на феста - "Киселото мляко - новият път на коприната ", са включени изложби на производители на млечни произведения, био- и занаятчийски артикули, кулинарни демонстрации, показване на родопската музика и локалния фолклор. Предвиден е и павилион на китайската просвета и занаяти.

Събитието е под патронажа на Министерството на туризма. Откриването на петото издание на фестивала е от 16.30 ч., на 21 септември. Наред с осъществяванията на самодейни сформира от Момчиловци, на сцената ще бъдат показани и китайски обичайни танци.

Празничната стратегия ще продължи на 22 и 23 септември. "Мис Родопи - Кралицата на киселото мляко " ще бъде излъчена на обичайния конкурс за хубост на 22 септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР