Гост на инициативата, която ръководството и колективът на детското заведение

...
Гост на инициативата, която ръководството и колективът на детското заведение
Коментари Харесай

Празник в детска ясла „Слънчев кът“, посветен на Великден

Гост на самодейността, която управлението и колективът на детското заведение проведоха на Велики четвъртък, бе заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

Тя донесе дарове за децата и се включи в празника, като дружно с малчуганите и представители на читалищата от селата Майор Узуново и Капитановци боядисаха червени яйца, както повелява традицията.

Възпитаниците на детската ясла рецитираха стихотворения, пяха, играха хора и научиха какви са националните традиции на този специфичен ден и каква е символиката на боядисаните в алено яйца.

Борислава Борисова благодари на всички участници в празника, който бе под наслов „ Великденска веселба “. Тя им пожела да посрещнат идващите светли дни с наслада, да има мир, благополучие и светлина в домовете. След това сервира на директорката на детска ясла „ Слънчев ъгъл “ Нина Емилова приветствен адрес от кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков и съобщи неговите специфични поздрави. „ Продължавайте да се грижите за здравето и образованието на видинските деца с обич и самоотверженост! Пожелавам Ви да посрещнете Възкресение Христово усмихнати, със слънчево въодушевление и изпълнени с вярата, че положителното и милосърдието постоянно побеждават! “ – написа в адреса.

За присъединяване в празника заместник-кметът на Общината получи грамота и красиво направени великденски знаци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР