Госпожо Рашева, за или против квотите жени-мъже в бизнеса сте?-

...
Госпожо Рашева, за или против квотите жени-мъже в бизнеса сте?-
Коментари Харесай

Климентина Рашева

Госпожо Рашева, за или срещу квотите жени-мъже в бизнеса сте?

- Против съм. Обикновено тези, които ръководят компания, органично знаят кое е значимо за бизнеса им. Решенията, наложени с квоти, не следват опита, обстановката и разсъдъка. Изборът на хора се дефинира от процеси в компанията, които мъчно корелират с квотите, и е ненужно да се вършат сходни старания. Една компания е жив организъм и всичко се пренарежда във времето, тъй че във всеки един миг да важи ентропията. Разговорът за жени-мъже не е на дневен ред по натурален път. За сметка на това на доста им убягва същинската добавена стойност от тези квоти - каква е в действителност изгодата за хората и за компанията. Когато пишем отчети за корпоративна резистентност или одитираме такива, нормално настъпват компликации с тази тематика...

- Какво персонално вие като управител вършиме за своите подчинени дами, с цел да не им се постанова да избират сред кариера и персонален живот?

- Давам си сметка за моите потребности като майка и експерт и ползвам същия " критерий " и към дамите към себе си. Обичайната ми реакция е да се опитам да " изритам " някоя застояла се майка отвън офиса. Естествено, нали?
rasheva.png
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР