Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която

...
Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец

Госпожо Фандъкова, не може да минете тайно през бурята, която бушува в София повече от месец. Вашата работа не е да отправяте апели, а да управлявате града. С тези думи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов, който е и ръководител на групата на социалистите в СОС, задочно се обърна към столичния кмет.
По думите му казусът е в цялостната абдикация на Столична община от функционалностите ѝ.

„ На никого към момента не е известно какви са дейностите на градоначалника в комплицираната обстановка, в която се намира града. Единствено очевидно е отсъствието на какъвто и да е било екшън проект от страна на „ Московска “ 33. Това, с което разполагаме единствено е „ трогателният “ апел във Facebook на кмета “, уточни водачът на Българска социалистическа партия – София.

„ Ако Йорданка Фандъкова е решила на финала да се разграничи от ГЕРБ – да го направи ясно и намерено и да подаде оставка. Тя бе определена точно като претендент на ръководещата партия и продължава да бъде неин заместник-председател. Не може да се пробва да мине тайно през бурята, която бушува в София повече от месец, сходно на метода, по който участва на конференцията на ГЕРБ – хем на първия ред, хем безмълвно, скрита зад бейзболна шапка и черни очила “, безапелационен е Калоян Паргов.

Той напомни, че когато софиянци търпяха несгодите от кошмарния, и като дълготрайност, и като качество, ремонт на „ Дондуков “, а Фандъкова го трансформира във волейболно игрище и провежда шампионат.

„ Вие също затваряхте улици, само че го наричахте „ София диша “. Е, през днешния ден София освен диша, само че живее в ритъма на ежедневните викания: „ Оставка! “. Ето за какво, до момента в който сте кмет на столицата, не може да продължавате да се държите като непряк наблюдаващ! Длъжна сте да изпълнявате функционалностите си на собственик на града, които са Ви вменени от редица закони! “, обърна се Паргов към Йорданка Фандъкова.

„ Повече от месец столицата е в епицентъра на митингите в страната. Почти две седмици е блокиран Орлов мост и други основни кръстовища в центъра на София. Едни жители поддържат дейностите на протестиращите, други не ги харесват и се възмущават от блокадите. Но това е плурализмът, това е демокрацията “, посочи Паргов.

Според него въпросът е какво прави Столична община, която трябваше да реагира на рисковата конюнктура в града и да предприеме редица ограничения, които да облекчат придвижването и предвижването в София.

Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по превоз и туризъм в СОС, сложи съответни въпроси:

Защо не са основани краткотрайни автобусни линии, които да извозват пасажерите от „ Плиска “ до метростанции „ Жолио Кюри “ и „ Г. М. Димитров “?

Защо не са основани краткотрайни автобусни линии, които да улеснят напредването на пасажерите от „ Дружба “ и „ Гара Искър “ до метростанциите „ Искърско шосе “, „ Дружба “ и „ Интер Експо център “?
Защо за пасажерите, които имат абонаментни карти за линиите, които са с изменени направления, не е основана организация с тях да употребяват останалите линии и най-много метрото – да станат за цялата градска мрежа?
Защо не беше съкратен интервала на придвижване на линиите на градския превоз, които не са наранени от блокадите, най-много на трамвайните?
Защо не е основана такава организация на придвижването – посредством общинско трафик радио, информационно-навигационни табели и с присъединяване на регулировчици, тъй че автомобилният поток да се насочва към различни направления надалеч преди водачите да попаднат в тапите по алея „ Яворов “ бул. „ Драган Цанков “ и бул. „ Ситняково “?
Защо не са изменени режимите на светофарните уредби, по отношение на променената пътна конюнктура в града? „ Умните “ светофари регистрират ли съответно актуалната обстановка?
Защо не бяха отсрочени част от плануваните за август поправки, с цел да не се затруднява и в допълнение да се концентрира трафикът в пренатоварените точки?

„ Това са единствено дребна част от ограниченията, които Столична община и кметът на София, дружно с способените звена на Министерство на вътрешните работи, от дълго време трябваше да подхващат, с цел да не са нагнетява напрежение и да се облекчи превоза и придвижването в града “, безапелационен е Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР