Госпожо Чорбанова, каква ще бъде основната ви задача в Европарламента,

...
Госпожо Чорбанова, каква ще бъде основната ви задача в Европарламента,
Коментари Харесай

Лидия Чорбанова, „Движение 21“: България е единствената страна в ЕС, в която социалната политика само гаси пожари

Госпожо Чорбанова, каква ще бъде главната ви задача в Европарламента, в случай че на изборите в неделя получите нужните гласове?
Борбата против общественото изключване и отбрана на главните права на жителите е една от задачите на Европейския съюз и ще бъде и акцент в моята работа, в случай че бъдат определена за евродепутат. Намаляването на броя на хората, изложени на риск от беднотия или от обществено изключване, се трансформира в една от основните цели на тактиката „ Европа 2020 ". Съюзът си сложи цел до 2020 година броят на хората, застрашени от беднотия и от обществено изключване, да бъде понижен с 20 милиона души. А у нас какво се случва - бедността не понижава, в противен случай задълбочават се неравенствата! Факт, който може да се изясни единствено с цялостно нехайсто от страна на държавното управление и цялостно неявяване на досегашните ни евродепутати от разискването и формулирането на политики, от които българските жители имат потребност!
Какво би трябвало да бъде подхванато в тази тенденция?
Устойчивото развиване на едно общество допуска реализиране на високи обществени индикатори - претовареност, ниска безработица, постоянен общ приход, растеж на работна заплата, пенсии, междинна дълготрайност на живота, просветеност, положение на опазването на здравето и образованието и т. н.
В България обаче обществената политика не е политика на общественото развиване и ръководство на целокупните витални условия, а се лимитира само и единствено в подкрепяне на изпаднали в неволя жители.
България е една от страните в Европейски Съюз с най-нисък стандарт на живот. Как може да бъде преодоляно това закъснение в приходите на хората?
Видно е, че Европа взема ограничения за битка със обществените неравенства. Но България посредством своите евродепутати отсъства от формулирането на потребностите на хората! От формулирането на верните решения!
У нас под прага на беднотия живее над 22% от популацията на страната. Повече от една трета от жителите в България живеят в риск от беднотия или обществено изключване, съвсем 40% от всички българи. Средно за Европейски Съюз в тази рубрика попада 22,5% от популацията или съвсем два пъти по-малък дял.
Създаването на европейска платформа против бедността и общественото изключване е израз на един взаимен ангажимент. Чрез Фонда за европейско подкрепяне, с финансиране от 3,8 млд. евро за интервала 2014 - 2020 се поддържат напъните на страните от Европейски Съюз да оказват помощ най-нуждаещите се. В България някой да е чул за този фонд? България не се възползва от този механизъм за поддръжка в този програмен интервал! Къде бяха нашите евродепутати? Къде беше държавното управление?
- Според вас може ли България да търси поддръжка от Европейски Съюз в битката с безработицата?
- Европа за разлика от нас се бори и против безработицата. Независимо от повода за загубата на работата - Европейски Съюз вкара ограничения за битка против безработицата. До 2020 година 75% от хората на възраст от 20 до 64 години би трябвало да имат работа. Смятате ли,че за една година това ще се случи и в България? Не, несъмнено! България пропусна и този късмет!
Европейската тактика по заетостта цели да се основат повече и по-добри работни места, а програмата „ Нови умения за нови работни места " на националните държавни управления да усилят „ гъвкавата сигурност ", качеството на работните места, да обезпечат по-добри условия на труд.
Как може да бъде усъвършенствано положението на пазара на труда за младежите в страната ни?
Една от ограниченията на Европейски Съюз са по този начин наречените пакетите за младежка претовареност, посредством д които се вкарват ограничения за стимулиране на търсенето, тъй че да се основават работни места.
Европейския съюз дефинира рамката, националните държавни управления са виновни за реализирането на тези политики! Нашето национално държавно управление бе ангажирано с персонални каузи, а българските евродепутати дори и не схванаха по кое време се създаваха тези механизми!
Европейският обществен фонд (с бюджет от над 86 милиарда евро за интервала 2014 - 2020 г.) финансира планове, които оказват помощ на хората да усвоят нови умения и да намерят реализация. Целта на Програмата за претовареност и обществени нововъведения (с бюджет от 920 милиона евро) е да се подсигурява, че тези работни места са обективни, устойчиви и включват подобаваща и почтена обществена протекция. В България всички стратегии за претовареност и нововъведения минаха неусетно, без особенна изгода на трайно безработните българи! С какво способстваха евродепутатите, които изпратихме в Екологичен потенциал през 2014?
Създаден бе и Европейският фонд за пригаждане към глобализацията (с бюджет от 150 благи производството или са го преместили отвън Европейски Съюз. Тези механизми, които Европейски Съюз сътвори останаха зов в пустиня в нашата страна!
Унизително, България е страната с най-тежка детска беднотия. Българските деца са най-изложени на риск от беднотия или обществено изключване от всички деца в Европейския съюз. Европейският съюз е мобилизиран за битка против детската беднотия. Тази тематика, е в основата и на тактиката „ Европа 2020 ". Всички признати от Европейската комисия ограничения за обществени вложения също приканват за „ вложение " в децата и младежите, с цел да се усилят възможностите им за триумф.
Бих желала да зная някой от досегашните ни евродепутати осведомен ли е с тези ограничения? Наясно ли е с тях? Изразил ли е мнение, мнение, рецензия по тях?
България би трябвало да участва на масата на договарянията!
Трябва да преустановим този развой в този момент, на 26/05, на тези избори за Европарламент! Трябва да спрем да изпращаме в Брюксел хора, които нехаят за ориста на хората в потребност!
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР