Госпожа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с

...
Госпожа Нинова лъже, като казва, че няма нищо общо с
Коментари Харесай

ГЕРБ: Корнелия Нинова лъже, че няма нищо общо с корупционни схеми

Госпожа Нинова лъже, като споделя, че няма нищо общо с корупционни схеми и не е била в Тройната коалиция, сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Думите на Атанасова са в отговор на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която през вчерашния ден разгласи, че ще заведе каузи на всички, които в последните дни са обвързали името и с плана " Цанков камък ", и правели внушения, че е корумпирана.

" Тя твърди, че в никакъв случай не е имала нищо общо с корупционни схеми, с съмнения и уволнения във връзка със подозрения за корупция, за това, че в никакъв случай за нищо не е лъгала и за това, че не е била зам.-министър по времето на Тройната коалиция ", сподели Атанасова за Нинова. За " да опресни паметта " на Нинова Атанасова цитира медийни изявления в който тогавашният министър-председател Сергей Станишев споделя, че Корнелия Нинова ще бъде уволнена, защото има съществени обвинявания против нея, както президентът Георги Първанов, който счита, че дейностите на премиера са закъснели.

" Ако госпожа Нинова има желание да завежда каузи по отношение на изказванията, че лъже, бих я посъветвала да заведе каузи и против още няколко индивида – ген. Решетников, Румен Петков и Георги Гергов, които също настояват, че тя лъже ", сподели още Атанасова. Тя цитира отвореното писмо на някогашния началник на Руския институт за стратегически проучвания военачалник Решетников в което той споделя, че Нинова лъже, Румен Петков, който споделя, че Корнелия Нинова е професионален измамник. " Ще изтъквам нейния другар господин Гергов: " Истината не е другар на Корнелия Нинова ". Очакваме тези хора също да бъдат приведени под отговорност ", сподели още Атанасова.

Вчера Нинова напомни, че планът " Цанков камък " започва при държавното управление на Симеон Сакскобургготски през 2001 година и тя няма никакво отношение към него, даже и като зам.-министър в друго държавно управление – от 2005 до 2007 година

В понеделник Десислава Атанасова и сътрудника и Александър Ненков внесоха сигнал в прокуратурата с искане за инспекция на строителството и финансирането на хидровъзел " Цанков камък ". Това стана мотив за вчерашните изказвания на Корнелия Нинова. Днес Атанасова сподели, че в сигнала няма упоменато името на нито един министър или друга персона. Нинова е съпричастна дотолкоз, доколкото е бил зам.-министър на енергетиката 2005-2007 година Атанасова отхвърли от ГЕРБ да са твърдели, че има проблем с сигурността на язовирната стена. Само експертната оценка назначена от прокуратурата може да даде оценка, сподели Атанасова.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов напомни думите на енергийния министър Теменужка Петкова, че сега на язовир " Цанков камък " се прави безпланов ремонт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР