Госпожа Манолова е юрист, запознах я с правилника на НСТС,

...
Госпожа Манолова е юрист, запознах я с правилника на НСТС,
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Лекарите от ТЕЛК ще бъдат избирани на случаен принцип

Госпожа Манолова е правист, срещнах я с правилника на НСТС, форматът е подобен, че организира съвещанието си онлайн, с членове, избрани от закона. Омбудсманът би трябвало да има покана. Като ръководител нямам различен избор, с изключение на да помоля госпожа Манолова да излезе от съвещанието. Това разяснява в " Денят стартира " вицепремиерът Валери Симеонов.

По думите му по същата логичност омбудсманът не може да участва на съвещание на Народното събрание, на Висшия правосъден съвет, на Консултативен съвет по национална сигурност, без експлицитна покана.

Валери Симеонов разяснява и измененията в ТЕЛК, които от " Обединени патриоти " предизвикаха:
Валери Симеонов: " Имаме обилие от данни за подправени ТЕЛК-ове, което ни убеждава, че огромна част от тези 1 милиарда и 700 млн. лв. за подкрепяне са мощно повишени. Цели ромски махали, сякаш с един щемпел са им формирани заключенията на лекарските комисии, с което се източват извънредно доста средства. Там би трябвало да бъдат взети безапелационни ограничения, убедихме и ГЕРБ, че тази задача е доста значима. Предстои да бъде направена експертиза на трудоспособността.
Валери Симеонов сподели, че лекарите от ТЕЛК ще бъдат избирани на инцидентен принцип, ротационно. Сменя се системата за образуване % на неработоспособност. Копирали сме значително немския модел, на шестия месец ще се направи цялостен разбор, доклад на резултатността на тази система. Ако има потребност, ще въведем спомагателни корекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР