“Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата

...
“Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че ако държавата
Коментари Харесай

Нинова: Господин премиер, не лъжете българските данъкоплатци

“Господин министър председател, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че в случай че страната се намеси и заплати на потърпевшите от банкрута на застрахователното сдружение “Олимпик ", това ще бъде от парите на всеки български поданик. Това е неистина “. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през формалния си профил във Facebook по отношение на изявление на премиера Бойко Борисов, че страната ще постави старания да помогне на потърпевшите, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В коментара си аленият водач счита, че с изявлението Борисов „ или не познава материята, или се пробва да настройва едни българи против други. „ Средствата в гаранционния фонд не се събират от нашите налози. Те са вноски от самите застрахователни сдружения (включително “Олимпик”) точно като гаранция за такива случаи “, отбелязва Нинова. Cъглacнo Koдeĸca зa зacтpaxoвaнeтo Бългapcĸият гapaнциoнeн фoнд нe гapaнтиpa дeйнocттa нa зacтpaxoвaтeли oт дpyги дъpжaви oт EC, ĸoитo извъpшвaт дeйнocт в Бългapия. Oбeзщeтeниятa щe тpябвa дa бъдaт тъpceни oт кипъpcкия зacтpaxoвaтeлeн фoнд.
Още на следващия ден министър председателят ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и управлението на Комисията за финансов контрол, с цел да обсъдят обстановката и да предложат на българските евродепутати да създадат законови оферти в европейското законодателство.
За банкрута на кипърското застрахователно сдружение беше обявено преди седмица. 200 000 български автомобила останаха без „ Гражданска отговорност” от 17 август. От Комисията по финансов контрол оповестиха, че всички ощетени имат право да получат платените награди. Общо 9,35 млн.лева би трябвало да възвърне „ Олимпик “ по прекратените полици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР