Господин Митев, за втори път ме учудвате със щастливата си

...
Господин Митев, за втори път ме учудвате със щастливата си
Коментари Харесай

Журналист за сензационните открития, че Левски може да е роден по-късно: Вероятно е дума, която изключва сензация

Господин Митев, за повторно ме учудвате със щастливата си усмивка, с която ставате представител на " сензационни " открития по българска история. Така журналистът Иван Тренев се обръща към проф. Пламен Митев поради негово в действителност е бил по-млад, в сравнение с се е считало.
Ето какво още прибавя господин Тренев:
" Първият път беше наскоро със сензационните разкрития на карловския музей " В. Левски " в османски архиви в Цариград, които доказвали нови революционни моменти от живота на Левски. Но се оказаха попълнени и празни комитетски квитанции за членски импорт, съшо 2-3 броя чиновническа османска преписка за пари и награди на османски шпиони.
Напразно се пробвате да уточнавате даже с време от порядъка на седмици, че османската полиция е била пределно наясно къде тъкмо щъка Дякона, но не им се става от дивана да го юркат. Чакат той самичък да им падне в ръчичките. Ако Ви подарят шестица от тотото, а Вие да напишете малко по малко, ден по ден къде, с кого и по какъв начин е минал Левски, ще изтървете " шестицата ".
Левски е толкоз надалеч в бъдещето от нас, че всеки напор да кажеш крайната истина е предумишленост и в множеството случаи - користна. Левски би трябвало да се разбере и да бъде обичан с душа и сърце. И скрито да желаем да сме парченце от него.
 Откриват монумент на Васил Левски в Русе Откриват монумент на Васил Левски в Русе
На 11.09.2020 година (петък) от 17.00 часа в Парка на възрожденците в гр. Русе публично ще бъде открит паметникът на Апостола на свободата...
Второто ви сензационно изобретение отново е непознато, само че вие отново сте представител. Защо ли диря някаква " измама "? Защо Вие си губите времето да регистрирате непознати сензационни открития? Откривател работел във Виена. Новата Старозагорска сензация касае 3 години от живота на Левски, само че не като бунтовник. Вие пишете " евентуално " се е родил 1840, а не 1837. " Вероятно " е дума, която изключва понятието " сензация ", а Вие сте го написали на цяла първа страница на вестници. И съвсем " плувате " в миражните бъдещи " пренаписвания " на българската история. Звезди падат в краката Ви!
Един указател на османската постоянна работа за регистрация на мъжкото население упоменава: Левски записан 1840, а не 1837. Вие не казвате от коя година е тази османска регистрация. Не говоритес  мнения, не показвате регистрация - със сензационните ви вести.
Господин Митев, а в случай че майката на момчето го прави 1840, тъй като османците събират еничарски корпус? Защото би трябвало да заплаща налози... и така нататък Самият Левски пред съда също загатва години, които нищо не потвърждават, че са истина!
Наистина е ужасно през днешния ден по какъв начин хитреци " захлебват " от историята, по какъв начин наглеци крадат с " народолюбие ", по какъв начин непознати нашественици безмълвно без пердах грабят българското и българската земя, а " свободни " българи с власт са заложили и гъз, и предник, с цел да " слугуват " за пари, за тридесет сребърника, тъй като това " замогване " е несъизмеримо със загубите на България.
Тук е мястото да те попитам, господин Митев, няма ли да изкочи някоя " сензация " и да обясниш по-конкретно книгата си от 1998 година " Българският революционен комитет " (измислен от Любен Каравелов в Белград с съществуването на 12 души, нямащи нищо общо с българските революционни тежнения на емигрантите в Букурещ)? Думата ми е за какво тогава написа (стр 20): " Ботев говореше срещу Каравелов от настървение и злоба. "
 В село Голям извор означиха 183 година от рождението на Васил Левски В село Голям извор означиха 183 година от рождението на Васил Левски
На 18 юли 2020 година в тетевенското село Голям извор, тържествено бяха маркирани 183 година от рождението на Васил Левски и 148 година от основава...
Стр. 32: " Свадата сред Ботев и Каравелов е дадена с опита на Христо Ботев да дескредитира Каравеловото списание " Знаме ".
Стр. 37: " Внимателният прочит " (твой обичан израз) демонстрира, че зад фразата " по революционно настроени емигранти " няма съответна информация какъв брой души образува групата на Христо Ботев и обясняваш зад Ботев са 15-20 души, които лягали и ставали в неговата стая, ходили да обират по пазара кори и изгнили дини, а в миналото открадвали и по нещо.
Въведеното от тебе разбиране " Ботева група " си е напряко сензация. Това си е намек за чиста завера. Естествено, щом Ботев е озлобен и злорад, той би трябвало да го разбере.
Наистина е тъпо, че ти, господин Митев, не си живял в тяхното време да създадеш оня нравствен мир с твоят по този начин полезена странична работа да даваш препоръки и преценки като кадия, и в никакъв случай да не си " цапаш " ръцете в реалност.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР