- Господин Медведев, кое е най-голямото постижение на криониката до

...
- Господин Медведев, кое е най-голямото постижение на криониката до
Коментари Харесай

Замразени за вечен живот

- Господин Медведев, кое е най-голямото достижение на криониката до тук? 

- Най-голямото изобретение е доказателството за опцията животът краткотрайно да спре, получено при опити с кучета – за интервал от 4 часа. Експериментите са извършени в Съединени американски щати в фирмите CryoVita и Alcor под управлението на Майкъл Дарвин, президент на Alcor. От кучетата напълно е била източена кръвта, били са охладени до температура от 5 градуса и в продължение на 4 часа действително те са били мъртви. После са ги съживили сполучливо без никакви увреждания в мозъка и те са живели дълго и щастливо по-късно, освен това при нови стопани. Ние в „ КриоРус’ неотдавна получихме достъп до архивни записи и в този момент работим върху подготовката за тяхното издание.

- Колко печеливш бизнес е криониката и какво ще бъде развиването на бранша идващите 10 години?

- Бизнесът с крионика се изплаща изцяло. Развитието му обаче би трябвало да бъде за сметка на вложенията, а привличането на вложения към невероятни и иновационни планове по целия свят е придружено с редица компликации. Впрочем, обстановката с криониката последователно се усъвършенства. С развиването на технологиите на медицината, проучването на мозъка и нанотехнологиите вложителите последователно получават изясненост за мястото и смисъла на криониката и за това, че тя от ден на ден набира известност. Към 2022 година криониката ще е известен бизнес в доста страни по света, а броят на хората, възползвали се от нейните благоприятни условия, ще надвиши 10 хиляди. Разбира се, криониката не е за всеки. По-точно, не всеки човек е подобаващ за криониката.

- Колко са замразените в „ КриоРус ”? Какви са тези хора?

- Към миг в Русия са крионирани към 20 души, а в света са към 200. Тоест на нас се падат съвсем 10% от международния пазар. За да избере една сходна необикновена орис, самият човек би трябвало да е неповторим и да осъзнава своята уникалност, полезността за самия себе си, за обществото като цяло. Ако човек води живот по образец, той също по този начин ще умира по образец – ковчег за не изключително доста пари, място в гробищата, не най-скъпото, порядъчен, само че надалеч не безценен надгробен монумент... Криониката се избира от хора, които са подготвени да рискуват дори и след гибелта си, да опитат нещо ново, извънредно. Те могат да имат разнообразни приходи, разнообразни специалности, разнообразни убеждения, само че са обединени от вярата в напредъка, оптимизма, положителното обучение (обикновено техническо или по естествени науки), убеденост в личните си сили.

- Какви са цените, по които работите, и какво тъкмо включват?

- Едно криониране стартира от 10 хиляди $. Срещу тази сума можем да запазим мозъка или главата за неустановен интервал от време, без спомагателни средства за предпазване, и да създадем всичко допустимо, с цел да осигурим неговото „ възкръсване ” в бъдеще. Ако по някаква причина даден човек би желал да запази цялото си тяло, можем да го създадем, само че в този случай цената е много по-висока – 100 хиляди $.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР