Господин Христо Иванов не се слави като добра врачка, както

...
Господин Христо Иванов не се слави като добра врачка, както
Коментари Харесай

Тошко Йорданов уверява: Коалицията работи добре

" Господин Христо Иванов не се слави като добра гадателка, както се изрази един път на едно присъединяване министърът на спорта, тъй че е добре човек да не се доверява на неговите чувства ". За това прикани ръководителят на ПГ на ИТН и народен представител Тошко Йорданов пред БНР по отношение на изказванията на съпредседателя на Демократична България, че може да има предварителни парламентарни избори.

Йорданов не желае да се връща на това какви чувства имаше той в предния парламент, които се оказаха много голословни. Да не употребя някоя по-силна дума, че сме съдружни сътрудници, тъй че не е хубаво да се има вяра на чувствата на господин Христо Иванов. Напротив - обединението работи сносно, акцентира Тошко Йорданов. 
Иван Гарелов е консултант към медийната комисия с ръководител Тошко Йорданов
От два дни известният ефирен публицист Иван Гарелов е консултант на парламентарната Комисия по медии и просвета, чийто ръководител...
Прочети повече
Като ръководител на Комисията по просвета и медиите в Народното събрание, Йорданов съобщи, че се замисля промени в Съвет за електронни медии, като сега тематиката се разисква с съдружните сътрудници. Юристите работят, тъй че когато сме подготвени, ще кажем. Моето персонално мнение е, че няма потребност от Съвета за електронни медии, само че би трябвало да забележим чисто законово по какъв начин стоят нещата, най-малкото би трябвало да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, в сравнение с като регулаторен орган, посочи той. 

Тошко Йорданов разяснява и Бюджет 2022. " Аз също мисля, че нарастването в бюджета за просвета е малко, макар че ние сме част от ръководещата коалиция ", безапелационен бе той. 

" Логично е да получим рецензии, изключително поради поръчките, които направихме при започване на съдружните договаряния. Уверението, което имаме, е, че когато се планува актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде повишен бюджетът на бранш " Култура “, т.е. там да се получи още едно нарастване. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени избрани разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да усъвършенстваме някои разноски и да ги пренасочим от едно място на друго, тъй като някои браншове и някои институти не са добре финансирани ", акцентира Йорданов. 

" Хората от Българска академия на науките са си прави да желаят по-голямо финансиране за просвета, то не е разумно да се отделят толкоз малко пари за просвета ", сподели още депутатът от Има Такъв Народ. 
Тошко Йорданов: Лично ще наложа понижение на бюджета за Българска национална телевизия, при нов шеф парите ще бъдат възобновени
Лично аз ще наложа понижение на парите на Българска национална телевизия, в случай че сред двете четения на бюджета няма аргументация по какъв начин са образувани тези 82,5 млн. лв. з...
Прочети повече
Той увери, че обединението лобира в интерес на Българска академия на науките. Професор Андрей Чорбанов, който работи в Българска академия на науките, е тъкмо от другата страна на барикадата и той интензивно лобира в тази посока. Знам, че е водил диалози с ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още в този момент. Не желая да се изричам неопитен в сфера, която не е моята, само че знам, че интензивно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до митинги, добави Тошко Йорданов. 

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР