Господари на ефираВарненецът Б. Николов, който преди 5 месеца преби

...
Господари на ефираВарненецът Б. Николов, който преди 5 месеца преби
Коментари Харесай

Варненец отива на съд за смъртта на жена си, починала малко преди бракоразводното им дело

Господари на ефира

Варненецът Б. Николов, който преди 5 месеца преби до гибел брачната половинка си, отива на съд.

От окръжната прокуратура във Варна оповестиха, че обвинителният акт против 41-годишния мъж е импортиран в съда и се чака насрочване на процеса.

Бившият кормчия Николов работел в златарско ателие на пазара във Варна и редовно пребивал брачната половинка си Кремена от началото на взаимния им живот през ноември 2013 година

Жената споделяла с родителите и с брат си за фамилните проблеми, подавала и тъжби в полицията, а пред своя състудентка от Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и приятелки разказвала, че тя има интелектуално превъзходство в фамилията, а Борислав – физическо.

Заради насилието, което Николов упражнявал над Кремена, родителите ѝ се тревожели за нея и татко ѝ упорствал тя да му звъни всяка заран до 10 часа, с цел да е сигурен, че е жива.

Системните побои и психическо принуждение довели и до решението двамата да се разведат, като на 8 февруари подали молби, а делото било планувано за 26 февруари 2019 година във Варненския областен съд.

До разглеждането му обаче по този начин и не се стига, откакто на 24 февруари към 16,15 ч. Борислав се обадил на Кремена и изискал да приказва с нея по отношение на идния бракоразвод.

Върнал се в наетия от тях апартамент в 17 ч. След 2 часа диалогът прераснал в скандал. Борислав счупил мобилния телефон на Кремена, удрял я с юмруци по главата и лицето, блъскал главата ѝ в стената на хола, в ръба на комина, с всевъзможни предмети, които му били на разположение. Започнал и да я души, а писъците на младата жена били чути от хазяите им.

Около 20,20 ч. Кремена съумяла да се откопчи от мъжа си, изтичала на етажа на хазяите и поискала от тях да повикат полиция. Мъжът предложил тя да отиде в полицията, само че пребитата жена отказала. Окото, устата и носът ѝ били подути и окървавени, само че все пак се върнала в жилището, а хазяинът слязъл и предизвестил Борислав да спрат абсурда.

Тогава насилникът повикал майка си, с цел да му помогне да се изнесе. Взел персонални движимости, тв приемника и преносимия компютър и с майка си напуснал жилището с такси. След тръгването им тя заключила входната железна врата и пуснала резето.

Малко след обяд на идващия ден майката на Кремена почнала да я търси по телефона. След като не съумяла да се свърже с нея, към 14 ч. отишла в жилището. След като никой не отворил на позвъняванията ѝ, тя подала сигнал в полицията. Дошлите на мястото екипи разкрили тялото на Кремена.

Според правосъдните медици 40-годишната жена е умряла сред 4,30 ч. и 7,30 ч. сутринта от прилепяне на мозъка от солиден вътрешен кръвоизлив, породен от ударите и уврежданията по главата и лицето. Развитието на вътрешния мозъчен кръвоизлив ставало за часове, а при аутопсията на тялото били разказани контузии и по шията, гърба, поясно-хълбочната област, краката и ръцете, получени посредством удари върху или с твърди предмети.

Подсъдимият Николов е бил леко пийнал по време на побоя, само че е можел да управлява постъпките си и съгласно прокуратурата единственото смекчаващо виновността му събитие е чистото правосъдно минало. Ако виновността му се потвърди в съда, той може да получи от 15 до 20 години отнемане от независимост, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Николов беше задържан след гибелта на брачната половинка му и ще чака делото във варненския затвор.

Източник: lex.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР