Господа управляващи, какво става със заплатите? Това попита чрез Plovdiv24.bg

...
Господа управляващи, какво става със заплатите? Това попита чрез Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Сигнал: Господа управляващи, какво става със заплатите?

Господа ръководещи, какво става със заплатите? Това попита посредством Plovdiv24.bg постоянна читателка на медията ни. Дамата явно работи в системата на образованието - тя напомни едно от обещанията на новото държавно управление.

" Здравейте! Какво стана със заплатите на учителите? А и освен с техните? Беше дадено от 1 април те да скочат с около 12%. Днес сме 26 март. Така ли се стимулират младите учители? С 1200 - 1300 лв. чисто на месец? При тези цени и тази инфлация? Несериозно е ", смята пловдивчанката.

Припомняме:

Няма работеща стопанска система без работещо обучение. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " по време на представянето на програмата за ръководство на партията в края на октомври 2021 година.

Според партията главните проблеми сега на българското обучение са ниска функционална просветеност на учениците,  остарелите стратегии, неналичието на млади и стимулирани учители, както и отпадането на 17 000 деца на година от учебно заведение.

Според Петков междинната учителска заплата би трябвало да е с 25% над междинната за страната.

С към 12% ще се усили междинната учителска заплата от април 2022 година Така тя ще доближи 125% от междинното заплащане в страната, оповестиха от МОН в края на декември 2021 година.

Репортер на медията ни се свърза преди дни с пресцентъра на МОН. Оттам обявиха, че сега текат договаряния с браншовите организации и когато има реализирано съглашение, то ще бъде публично оповестено.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР