Горяна Стоева може да донесе последния медал за България на

...
Горяна Стоева може да донесе последния медал за България на
Коментари Харесай

Горяна Стоева ще боксира за бронз, Воложанина пета в художествената гимнастика

Горяна Стоева може да донесе последния орден за България на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Стоева ще се боксира в мача за бронза в кат. 51 кг против представителката на Съединени американски щати Хевън Дестини Гарсия. Тази нощ Горяна отстъпи на полуфинала с 1:4 пред Адижат Гбадамоси от Нигерия.

Междувременно стана известно крайното анулиране в самостоятелния многобой на художествената гимнастика. Българката Татяна Воложанина се подреди пета след изиграването на четирите ротации във финалите. Общият й общ брой е 62.200, а в обособените осъществявания заслужи следните оценки: на обръч 16.200, на топка 14.800, на бухалки 16.500 и на лента 14.550 т. Шампионка със сборна оценка от 69.400 е рускинята Дария Трубникова, пред Христина Поранична (Укр) 65.100, Талиса Торети (Ит) 64.640, четвърта е Ана Каменшчикова от Беларус с 63.600 т.

Преди Стоева да боксира за бронза, България има 10 оценки и 10 медалисти на Младежката олимпиада: 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Александра Начева е шампионка на троен скок, трофеи в отборните надпреварите завоюваха стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и независимо злато на смесени двойки. Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на мятане чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзовите ни оценки са две - на Галя Шатова във повдигането на тежести и на Едмонд Назарян в битката. Спечелените медали са в 7 спорта, от 14-те в които имаме представители в Буенос Айрес.

Двубоят за третото място в бокса на Горяна Стоева е плануван за четвъртък от 21.15 ч. българско време и с него ще приключи българско присъединяване на Младежката олимпиада в Буенос Айрес. Същият ден нашите ще вземат участие в тържественото закриване, след което с полет през Франкфурт ще се приберат в България. С изключение на завърналия се към този момент тенисист Адриан Андреев всички български спортисти се чакат на Аерогара София в неделя, 21 октомври към 22.10 ч. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР