Горско стопанство Рилски манастир разшири ягодовата си градина. Ягодовото поле

...
Горско стопанство Рилски манастир разшири ягодовата си градина. Ягодовото поле
Коментари Харесай

Ароматни ягоди от горското стопанство на Рилския манастир

Горско стопанство " Рилски манастир " разшири ягодовата си градина. Ягодовото поле се намира на територията на горския разсадник. С получените от продажбата на вкусните плодове средства се подкрепя активността на стопанството.

Идеята за основаване на ягодова градина в разсадника на стопанството зародила преди две години. За задачата бил употребен безлюден терен.
Инж. Георги Кабзималски-директор на Горско стопанство " Рилски манастир ": Изчистихме площта, бяха корени, камъни и взехме решение да създадем тази ягодова градина, тя е в този момент двегодишна.
Насажденията дават добра годишна продукция, а търсенето на локалните ягоди бързо нараства.
Инж. Георги Кабзималски: Имаме съглашение с търговци, минават туристи по пътя за Рилския манастир, екопътеката, която е за Стобските пирамиди, отбиват се, купуват ягоди.
Ягодовите насаждения са от италиански вид и са с доста положителни вкусови качества.
Соня Гоцева: Изумена съм от това какъв брой красиви са ягодите, сладки, вкусни, огромни, и българските студенти вместо да вървят в чужбина, могат да дойдат тука да берат. Евелина Димитрова: В подножието на Рила планина, на чистия въздух, в това луксозно рилско поле се раждат най-хубавите ягоди на света.
През тази година са засадени още над три декара с нови насаждения, които към този момент също дават годишна продукция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР