Горският служител от ДГС Якоруда Х. Весалов ще бъде дисциплинарно

...
Горският служител от ДГС Якоруда Х. Весалов ще бъде дисциплинарно
Коментари Харесай

Преса на ЮЗДП и полиция в Якорудско! След проверки на кмета на с. Конарско Ахмед Ахмед -Пачката изгоря и горски служител! Уволняват го заради незаконен превозен билет

Горският чиновник от ДГС Якоруда Х. Весалов ще бъде дисциплинарно осъден, най-вероятно уволнен, поради стремително публикуван билет за контрабандна дървесина, към този момент складирана в дом вякорудското село Конарско.

Това бе открито по време на инспекция на полиция и ЮЗДП по отношение на следствие против кмета на село Конарско Ахмед Ахмед, арестуван с контрабандна дървесина преди дни, това научи Struma. com от свои източници.

По време на инспекцията в дом в селото са открити към 20 куб. метра иглолистни дърва за огрев, без документи за генезис и сложена контролна горска марка.

На място била брачната половинка на проверявания, която ззаявила, че документите за дървесината са у мъжа и. Впоследствие той показал билет за дървата, публикуван от Весалов с дата -деня на инспекцията.

Твърди се, че притежателят им с SMS е предиздвикал горския незабавно да издаде билет, описват източниците ни. От ЮЗДП потвърдиха, че служителят на Търговско предприятие ДГС Якоруда, в нарушаване на Закона за горите и подзаконовата разпоредба е издал електронен превозен билет на притежателя на парцела за дървесината да бъде открита.

Проверките в ДГС Якоруда не престават след ареста на кмета Ахмед Ахмед- Пачката. Ето какво оповестяват от ЮЗДП:

Във връзка с установеното нарушаване на 20. 11. 2022 година, при което беше арестуван автомобил, благосъстоятелност на компания „ Диамант Рубин “ ЕООД, в с. Конарско, община Якоруда, с към 20 куб. м. нелегално отсечена строителна дървесина уведомяваме, че не престават взаимните инспекции от чиновници на ЮЗДП, гр. Благоевград и РДГ Благоевград за определяне произхода на отсечената дървесина.

На 21. 11. 2022 година при инспекция в един от подотделите, включен в дърводобивен обект №2124, извоюван от компания „ Диамант Рубин “ са открити нелегално отсечени 27 бр. едроразмерни дървета от дървесен тип бял бор, възлизащи на общо 28 куб. м. В прилежащия подотдел също е установена противозаконна сеч на 16 бр. бялборови с размер 12 куб. м. дървесина.

В същия ден на към 2-3 км разстояние от сечището, комисията открива, разтоварени на купчини на три места строителна дървесина от дървесен тип бял бор, без сложена контролна горска марка. На 22. 11. 2022 година от проверяващите е осъществено премерване и превозване до базата за арестувани материали на изоставената строителна дървесина, която възлиза на общ размер – 43 куб. м. Във връзка с откритите нарушавания, от ЮЗДП ще бъдат дадени инструкции на Търговско предприятие ДГС Якоруда да приключи едностранно, на съображение член 40, подписания контракт за продажба на дървесина с компания „ Диамант Рубин “ ЕООД на селския кмет.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР