Горският пожарт, който избухна в Чернобилската забранена зона, е локализиран,

...
Горският пожарт, който избухна в Чернобилската забранена зона, е локализиран,
Коментари Харесай

Пожарът край АЕЦ Чернобил е под контрол

Горският пожарт, който избухна в Чернобилската неразрешена зона, е локализиран, заяви министерството на вътрешните работи на Украйна, представено от ТАСС.

Ситуацията е под надзор. Продължават да тлеят единствено обособени огнища - трева, паднали дървета и пънове. За потушаването му са привлечени 35 единици техника и 150 пожарникари. Полицията проверява аргументите за възникването на пожара.

Системата за надзор на радиационната конюнктура бе приведена в режим на изключителна обстановка, откакто в началото бе обявено, че главното огнище се намира в региона на хранилището за отработено нуклеарно гориво. Украинската работа за изключителни обстановки обаче увери, че разпространяване на артикули от горенето към Киев не се следи, а радиационният декор, както в Чернобил, по този начин и в украинската столица, не е надвишен.



И преди са възниквали пожари в Чернобилската неразрешена зона, провокирани от възпламеняване на гори и торфени площи. През април 2015 година породи един от най-големите пожари, обхванал 400 хектара от неразрешената зона. През 2016 година също имаше пожари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР