Горският пожар, който избухна в Чернобилската забранена зона вчера, е

...
Горският пожар, който избухна в Чернобилската забранена зона вчера, е
Коментари Харесай

Овладяха горския пожар, избухнал в Чернобил /снимки/

Горският пожар, който избухна в Чернобилската неразрешена зона през вчерашния ден, е локализиран, заяви министерството на вътрешните работи на Украйна, представено от ТАСС.
Ситуацията е под надзор. Продължават да тлеят единствено обособени огнища - трева, подлес, паднали дървета и пънове. За потушаването на пожара са привлечени 35 единици техника и 150 пожарникари. Полицията проверява аргументите за възникването на пожара, съобщи Българска телеграфна агенция.
Системата за надзор на радиационната конюнктура бе приведена в режим на изключителна обстановка, откакто првоначално бе обявено, че главното огнище се намира в региона на хранилището за отработено нуклеарно гориво. Украинската работа за изключителни обстановки обаче увери, че разпространяване на артикули от горенето към Киев не се следи, а радиационният декор, както в Чернобил, по този начин и в украинската столица, не е надвишен.
И преди са възниквали пожари в Чернобилската неразрешена зона, провокирани от възпламеняване на гори и торфени площи. През април 2015 година породи един от най-големите пожари, обхванал 400 хектара от неразрешената зона. През 2016 година също имаше пожари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР