Горският пожар, който избухна в Чернобилската забранена зона вчера, е

...
Горският пожар, който избухна в Чернобилската забранена зона вчера, е
Коментари Харесай

Локализираха пожара в Чернобилската забранена зона

Горският пожар, който избухна в Чернобилската неразрешена зона през вчерашния ден, е локализиран, заяви министерството на вътрешните работи на Украйна, представено от ТАСС.

Ситуацията е под надзор. Продължават да тлеят единствено обособени огнища – трева, шубраци, паднали дървета и пънове.

В битката с огъня вземат участие 35 единици техника, включително самолети и хеликоптер, и 150 пожарникари.

Системата за надзор на радиационната конюнктура бе приведена в режим на изключителна обстановка, откакто в началото бе обявено, че главното огнище се намира в региона на хранилището за отработено нуклеарно гориво. Украинската работа за изключителни обстановки обаче увери, че разпространяване на артикули от горенето към Киев не се следи, а радиационният декор, както в Чернобил, по този начин и в украинската столица, не е надвишен.

Полицията проверява аргументите за възникването на пожара.

В Чернобилската неразрешена зона и преди е имало пожари, провокирани от възпламеняване на гори и торфени площи. През април 2015 година породи един от най-големите пожари, обхванал 400 хектара от неразрешената зона.

Четвъртият реактор на централата експлодира през 1986 година при тествания и аргументи най-тежката нуклеарна злополука в историята. Радиоактивни детайли, изпуснати от реактора заразиха, по някои калкулации, близо три четвърти от територията на Европа и най-много Украйна, Русия и Беларус. Зоната към централата в радиус от 30 километра е необитаема и до през днешния ден. Другите три реактора в Чернобил продължиха да създават електричество до окончателното им затваряне през декември 2000 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР