Горските стражари към ДЛС Шерба" са съставили 4 акта и

...
Горските стражари към ДЛС Шерба" са съставили 4 акта и
Коментари Харесай

Нов удар на горските стражари

Горските стражари към ДЛС " Шерба " са съставили 4 акта и 1 констативен протокол за противозаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев. От нарушителите е иззет автомобил.

Моторно транспортно средство е арестувано и при инспекции в обсега на ДЛС " Тервел ", където е открит противозаконен рандеман на 2,5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са съставили 4 акта и един констативен протокол.

Каруца и 1 куб. м нелегално добити дърва за огрев пък са иззети на територията на ДЛС " Балчик ". Горските стражари са съставили за нарушаването два акта.

При систематичните инспекции в обсега на ДГС " Нови Пазар " са арестувани две каруци и 1,40 куб. м дърва за огрев. Съставени са 4 акта по Закона за горите.
При обход на територията на ДГС " Варна " са формирани два акта и един констативен протокол. Задържани са 0,3 куб. м дърва за огрев.

От ДГС " Шумен " регистрират два акта, а от ДГС " Смядово " - три, единият от които е формиран за нарушаване при лов, а останалите са по Закона за горите.

От СИДП припомнят, че осъществяването на сеч, товаренето, превозването, разтоварването, придобиването, съхраняването и преправянето на дървесина без позволение се санкционират от закона с санкция от 50 до 3000 лева Ако противоправните дейности се правят проведено с комерсиална цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказване е имуществена глоба в размер от 100 до 5000 лева При наново нарушаване в период от една година от влизането в действие на наказателно разпореждане се постанова санкция или имуществена глоба в троен размер. В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до шест години затвор и санкция от 1000 до 20 000 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР