Горските пожари в Северна Калифорния са били най-скъпо струващото природно

...
Горските пожари в Северна Калифорния са били най-скъпо струващото природно
Коментари Харесай

Пожарите в Калифорния са най-скъпото застрахователно събитие за 2018-а

Горските пожари в Северна Калифорния са били най-скъпо струващото естествено злополучие в света през 2018 година. Това оповестиха от немската презастрахователна компания Munich Re.

По данни на Munich Re, ноемврийските пожари в този район са провокирали вреди в размер на $16,5 милиарда. Материални загуби за към $12,5 милиарда са били покрити от застраховките.

Според пожарникарското ръководство на Калифорния, пожарът Camp (по името на пътя, около който породи бедствието през ноември м.г.) в окръг Бат е бил най-разрушителния горски пожар за цялата история на щата. Бедствието отнесе живота на десетки хора и унищожи хиляди домове и други здания и уреди.

През 2018 година, по данни на Munich Re, стихийните бедствия по целия свят са предизвикали стопански вреди за $160 милиарда. Това е два пъти над два пъти по-малка сума от загубите от $350 милиарда през 2017 година, когато бяха регистрирани редица разрушителни урагани. Средният индикатор през последните 30 годни е 140 милиарда $.

Застрахователните и презастрахователните компании са изплатили $80 милиарда по отношение на вреди от стихийни бедствия. Това е по-малко от изплатените $140 милиарда година по-рано, само че е съвсем двойно повече от междинната сума през последните 30 години - $41 милиарда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР