Горските пожари в Австралия, които бушуват от средата на октомври

...
Горските пожари в Австралия, които бушуват от средата на октомври
Коментари Харесай

След години ще стане ясно колко видове са напълно изчезнали в Австралия

Горските пожари в Австралия, които бушуват от средата на октомври м.г., може да доведат до цялостното изгубване на някои типове животни и растения. Биолозите ще могат да открият мащабите на въпросното влияние върху фауната и флората на континента едвам след няколко години, предадоха ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Това съобщи научният помощник на Зоологическия институт към Руската академия на науките, ентомологът и лекар на биологическите науки Александър Кирейчук.

" Вероятността да се стигне до цялостно изгубване на типове е огромна - сподели той. - Някои типове животни и растения се срещат на напълно дребни територии, да вземем за пример на скат, в дребна планина или на брега на река. Районите от двете страни на Големия водоразделен било в Австралия, където имаше опустошителни пожари, се отличават с огромно многообразие тук-там с необикновен микроклимат, в които се срещат редки общности от типове.

За тези типове има максимален риск да изчезнат от лицето на планетата. Мащабите на цялостното им изгубване ще бъдат открити след няколко години от австралийски биолози. "

Той означи, че в пожарите в източните региони на страната се следи известна цикличност. По мнението му, възобновяване на потърпевшите от пожарите през 2019-2020 година общности от типове ще продължи дълго. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР