Горските пожари са национална трагедия за Гърция. Огнената стихия по

...
Горските пожари са национална трагедия за Гърция. Огнената стихия по
Коментари Харесай

Национална трагедия за Гърция

Горските пожари са национална покруса за Гърция. Огнената буря по източното крайбрежие на Атика провокира гибелта по последна информация на 50 души. Това написа електронното издание на Protothema. Шокиращи фрагменти, оповестени в обществените мрежи от елементарни жители, бягащи от курорта Мати в Източна Атика, който бе ударен най-тежко от пламъците, разкриват мащабите на нещастието, отбелязва изданието.  

Снимките демонстрират изтощени хора на брега измежду гъстия пушек, чакащи да бъдат избавени от военни кораби, изпратени от гръцкото Министерство на защитата, с цел да оказват помощ в евакуационните старания. Изображенията демонстрират обезверени хора, които се намират на брега на морето, а една фотография демонстрира тъжно куче, свило се на канара в средата на водата. 

Най-малко 49 са разпознатите жертви от пожарите в Атика, предава гръцката емисия на телевизия Еuronews, като прецизира че ранените са 156, от които 11 са в сериозно положение. 16 деца са били настанени в лечебни заведения без заплаха за живота. Според фоторепортера на националната организация АПЕ - МПЕ Пантелис Саитас, " единствено на 15 метра от морето се виждат купчини от овъглени трупове на хора, които явно са се опитвали да стигнат до водата “. Полицейски сили са отделили региона на крайбрежната зона в залива Аргири Акти.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР