Капитанът на лодка разказва за мъчителни спасявания на деца, скочили в океана, за да избягат от горските пожари в Мауи

...
Горските пожари, които погълнаха части от ландшафта на Хавай миналата
Коментари Харесай

Горските пожари, които погълнаха части от ландшафта на Хавай миналата седмица, накараха отчаяните жители да потърсят убежище в океана, за да избягат от пламъците. Но дори водата не предложи убежище, когато се появиха огнени джобове, създавайки сюрреалистично и ужасяващо изпитание за онези, които се опитваха да избягат.

Криси Ловит, капитан на лодка от Лахайна, град Мауи почти напълно унищожен от бързо- движещи се горски пожари, се превърна в местен герой, докато управляваше лодката си през опасните води, спасявайки деца във водата, докато нейното яхтено пристанище беше обхванато от пламъци около нея.

Заедно със съпругата си Ема, Ловит обезопаси кораба си, докато пламъците се приближиха със скорост около 70-80 възела.

Горските пожари на Мауи достигнаха най-малко 111 в сряда и се очаква да се увеличат.

Ловит каза, че скифът е повредил двигателя по време на спасяването. Въпреки несигурността около техния двигател, тя продължи да се опитва да спаси колкото се може повече хора, но каза, че носи вина, че е можела да спаси повече.

Общо Ловит загуби три лодки този ден. Въпреки че е наречен герой, Ловит каза, че в момента фокусът трябва да бъде върху хората от Лахайна и пътя към възстановяването напред.

„Хората са много по-зле от мен и просто се молете за тях. .Наистина не знам какво да очаквам с нетърпение. Знаеш ли, в бъдеще е хубаво да бъда подкрепен от общността и аз също съм щастлива, че съм там и ги подкрепям“, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР