Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители, съобщи

...
Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители, съобщи
Коментари Харесай

Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха системни нарушители

Горски стражари от Разлог и Дупница задържаха систематични извършители, заяви пресслужбата на Югозападното държавно дружество /ЮЗДП/ - Благоевград.

Със словесни закани за здравето и живота на чиновници от Държавно горско стопанство /ДГС/ - Разлог и опит за подпалване на надзорен горски пункт е приключил следващият случай с бракониери.

На 14 февруари, към 14.30 часа, сред селата Горно и Долно Драглище е засечен джип, претрупан с противозаконна дървесина. Джипът е ръководен от прочут систематичен извършител в региона. Благодарение на взаимната акция на чиновници на ДГС-Разлог и Регионалната дирекция по горите /РДГ/ - Благоевград, джипът е проследен и арестуван. Последвали са закани и обиди от сина на притежателя, траяли с телефонни закани против взели участие в инспекцията. Около среднощ са подпалени складираните дърва в двора на надзорен горски пункт в с. Добърско. Огънят е навреме угасен.

Други двама систематични извършители с голям брой актове за противозаконни действия в горите са арестувани при взаимни акции на чиновници от ДГС Дупница, полиция и жандармерия на 14 февруари с пикап, който превозвал противозаконни дърва за огрев. Два дни по-рано в региона на Дупница е арестуван микробус, също транспортиращ дърва без контролна горска марка и превозен билет.

На всички извършители са формирани актове, а транспортните средства и дървесината са иззети.

Проверките на ЮЗДП не престават. Обект на денонощни наряди остават регионите с висока централизация на нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР