Горски служители повишават квалификацията си за действие при гасене на

...
Горски служители повишават квалификацията си за действие при гасене на
Коментари Харесай

Обучават горски служители за гасене на пожари

Горски чиновници покачват квалификацията си за деяние при гасене на пожари.

90 чиновници на Югозападното държавно дружество и териториалните му поделения се образоват в главните техники за гасене на пожар в горски територии. Обучението се организира на три групи, до края на идната седмица в Центъра за професионално образование при Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", намиращ се в град Монтана.

Във всяко от 38-те поделения на ЮЗДП, както и в централното ръководство са основани профилирани групи от служащи и чиновници за деяние при гасене на пожари. Ежегодно на членовете на групите е належащо да се организират съответните инструктажи и образования. Когато се правят гасителни дейности без присъединяване на органите за пожарна сигурност и отбрана на популацията, управлението се реализира от ръководителя на профилираната група /зам.-директор или старши лесничей/. Негово обвързване е да проучва ситуацията, да предвижда развиването на пожара, да дефинира тактиката за гасене на пожара, да дефинира местата за деяние и други, с цел да може вярно да оцени ситуацията и да се подхващат дейности, ръководителят на групата би трябвало да има съответните познания и умения.

Също по този начин е належащо гасаческите дейности да се правят по подобен метод, че рискът от пострадване и пораждане на случай с участващите в профилираните звена да бъде редуциран до най-малко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР