Горски пожари в Мауи: Джо Байдън посещава Хавайския остров след дни на критики

...
След обиколката, щетите, той обеща федералното правителство да помогне на
Коментари Харесай

След обиколката, щетите, той обеща федералното правителство да помогне на Мауи „колкото е необходимо“ да се възстанови от опустошението.

„Страната скърби с вас, стои с вас и ще направи всичко възможно, за да ви помогне да се възстановите“, каза той в реч, произнесена до 150-годишно дърво банян в Стара Лахайна, което беше изгорено през пожари.

„Днес то е изгорено, но все още стои“, каза г-н Байдън за дървото.

Изображение: Г-н Байдън изнесе реч за прочутото дърво банян в Лахайна, което беше изгорено от огъня Изображение: Губернаторът на Хаваите Джош Грийн прегръща Джо Байдън по време на посещението му в Мауи. Снимка: AP

„Дървото оцеля с причина. Вярвам, че е много мощен символ на това, което можем и ще направим, за да преминем през тази криза.“

Критика към отговора на Байдън

Това се случва, след като Байдън и неговата администрация се сблъскаха с критики относно реакцията на горските пожари – най-смъртоносните в САЩ от повече от век.

Протестиращ разпъна транспарант, призоваващ „помощ за Мауи сега“ докато кортежът на президента се движеше по улиците на Лахайна, докато друг подписан призова г-н Байдън да „изслуша хората“.

Изображение: Жена държи табела, призоваваща за повече облекчение за Мауи по време на посещението на г-н Байдън на острова

Това идва, след като бившият представител на Демократическата партия в Хавай, Тулси Габард, сравни отговора на горските пожари в Хавай - 50-ия щат на САЩ - с подкрепата на Америка за Украйна.

"Може би, ако променим името от Мауи в Украйна, може би ще ни обърнат внимание“, каза тя.

Байдън също беше изправен пред критики от бившия президент Доналд Тръмп – настоящият фаворит сред републиканците, който ще го предизвика на президентските избори следващата година.Жител на Мауи разсъждава за горските пожари

Г-н Тръмп каза, че е „позорно“, че наследникът му не е реагирал по-бързо на кризата.

Въпреки това, Белият дом отхвърли критиките, настоявайки че президентът е поддържал тясна връзка с губернатора и други длъжностни лица за спешни случаи на Мауи по време на разгръщащата се криза.

Изображение: Снимка: AP

Раздадена е и помощ на стойност над 8,5 милиона долара (6,6 милиона паунда) на около 8000 засегнати семейства, според Дийн Крисуел, администратор на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации (FEMA). прозорец на Air Force One в разрушен Ню Орлиънс? Това беше катастрофален момент, който бързо се запечата в президентската история.

Президентските посещения в зони на бедствия винаги са политически изпълнени.

Отидете твърде рано и обвинението ще бъде, че антуражът пречи на спасяването и възстановяването. Закъснете твърде много и обвинението ще бъде, че на президента не му пука достатъчно. Или, в случая на Буш, изобщо не отивайте.

Оптиката и тонът са начертани на фини линии. Показването на състрадание може лесно да се изтълкува като снимка.

Президентът Байдън е добър в емпатията и това беше демонстрирано при това посещение на опустошения хавайски остров Мауи.< /p>

Както често прави със скърбящите общности, той им напомни, че познава мъката. Той говори за загубата на първата си съпруга и малката си дъщеричка в автомобилна катастрофа през 1972 г. Той си спомня как се е чудел как ще продължи животът.

Имаше критики към президента за няма да дойде по-рано, защото не се говори за това четири дни след това и за очевидно бавния федерален отговор.

Президентските избори все още са след повече от година, но не грешка, бруталната американска предизборна кампания е в разгара си.

Все пак изглеждаше, че присъствието му беше оценено. Имаше бурни аплодисменти, когато той повтори обещанието, че федералната помощ за възстановяването ще бъде водена от местните жители.

„Ние ще го направим вместо вас, но го вземете направено по начина, по който вие искате да бъде направено, а не направено по чуждия начин“, каза той. „Искам сериозно.“

Градът в сърцето на пожара някога е бил седалището на властта на древното Хавайско кралство.

Местните хавайци винаги се тревожат, че са изоставени и че това няма да е по-различно - че те ще бъдат отново, докато този остров се възстановява и възстановява.

„Ние отиваме за възстановяване“

Г-н Байдън и съпругата му – които прекъснаха едноседмична почивка в езерото Тахо заради пътуването – прекараха по-голямата част от посещението си в Мауи в град Лахайна, който беше до голяма степен унищожен от горските пожари.

Те също така се срещнаха с лица, които първи реагираха, бяха информирани от държавни и местни служители за текущия отговор и участваха в благословия от старейшините на острова.

Изображение: Г-н Байдън и съпругата му участваха в церемония по благословия със старейшините на Лахайна в Моку'ула. Снимка: AP Изображение: Те също се срещнаха с първите респонденти на острова. Снимка: AP

Прочетете повече:
Горски пожари в Хавай: 850 души все още са в неизвестност
Ресторантът на Мик Флийтууд е унищожен при горски пожари

Това идва, след като Белият дом обяви в понеделник, че е назначил Боб Фентън, регионален лидер във Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, ще бъде главен федерален координатор за реагиране на горските пожари в Мауи.

Той ще отговаря за дългосрочните усилия за възстановяване.

Освен място, популярно сред туристите, Лахайна имаше и голямо културно значение като бивша столица на Кралство Хавай и като дом на редица исторически сгради.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Ежедневно, където и да получавате вашите подкасти

„Ние ще възстановим начина, по който хората от Мауи искат да възстановят“, каза г-н Байдън, добавяйки, че администрацията му ще се съсредоточи върху зачитането на свещените земи, култури и традиции .

Стотици все още са в неизвестност

В неделя сенаторът от Хавай Брайън Шац каза, че около 85% от района, засегнат от горските пожари, е претърсен.

Изображение: Marine One лети над Мауи след опустошителни горски пожари

Около 850 души са регистрирани като изчезнали, според кмета на окръг Мауи Ричард Бисен, който каза, че е известно облекчение, че цифрата е намалена от повече от 2000 имена в първоначалния списък.< /p>

„И двамата сме натъжени и облекчени за тези числа, тъй като продължаваме процеса на възстановяване“, каза г-н Бисен.

„Броят на идентифицираните ще нарасне, а броят на изчезналите може да намалее ."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР