Горски педагози от Иизпълнителната агенция по горите и Североизточното държавно

...
Горски педагози от Иизпълнителната агенция по горите и Североизточното държавно
Коментари Харесай

Наши горски педагози изнесоха уроци в Братислава

Горски педагози от Иизпълнителната организация по горите и Североизточното държавно дружество гостуваха на Българското приблизително учебно заведение „ Христо Ботев “ и детската градина в Братислава. Инж. Любка Върбева и Татяна Димитрова изнесоха урок пред децата от четвърта група на забавачката, а с огромните възпитаници от школото учиха по книжката „ Приказки от гнездото “, която по наличен метод среща децата с една от най-ценните птици – дребния писклив орел.

В учебното заведение учат повече словашки деца, само че те демонстрираха забележителни умения в четенето на български, както и в познаването на нашата граматика и лексика. Школото е привлекателен център и за български възпитаници, които са избрали родната просветителна система и всеки ден пътуват от Австрия и Унгария.

По време на пребиваването си в словашката столица горските педагожки се срещнаха с директорката на БСУ „ Христо Ботев “ Добрина Банова, която благодари на всички, които се включиха в акцията „ Книги за Братислава “, като по този метод бе освежен фонда на учебната библиотека. Според госпожа Банова  дарението е част от просветителската активност за разпространяване на българската книга, език и просвета измежду българската общественост зад граница.

Уроците по Горска педагогика в Братислава, както и дарителската акция са част от плана на ИАГ „ Земите и горите на орела “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР