Горски инспектори от Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни

...
Горски инспектори от Стара Загора задържаха незаконна дървесина и ловни
Коментари Харесай

Откриха 27 кубика незаконна дървесина и над 20 ловни трофея в Старозагорско

Горски инспектори от Стара Загора задържаха противозаконна дървесина и ловни титли в село Дълбоким, в петък, 4 август. Нарушенията са установени при взаимна инспекция с Министерство на вътрешните работи Стара Загора и РИОСВ-Стара Загора.

Проверяващите спрели микробус, благосъстоятелност на гражданин на село Дълбоки. В микробуса имало 5 кубически метра нарязани дърва за огрев, немаркирани с контролна горска марка и без превозен билет.

След като открили нарушаването, инспекторите ревизирали и дома на мъжа. Станало ясно, че той съхранява в частния си двор още 22 куб. м. нелегално добити дърва. В стопанска сграда в двора се отглеждали 2 благородни елени, 2 кошути и един приплод и 1 елен лопатар без документи за генезис. Властите установили, че елените очевидно са привикнали със стопанина на двора и се държат като домашни животни.

В къщата на нарушителя са открити и 9 трофея от доблестен елен, 9 трофея от сръндак, титли от дива свиня и други титли от дивеч.

Образувано е досъдебно произвеждане за противозаконните дърва, трофеите са арестувани от инспекторите на РДГ-Стара Загора и е формиран акт за административно нарушаване. За елените в двора на къщата взаимно с представителя на Регионална инспекция за опазване на околната среда е формиран взаимен констативен протокол с предписание да се показа документ за произхода на животните в период до 14 август.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР