Горски инспектор на 43 години от Габрово е разследван заради

...
Горски инспектор на 43 години от Габрово е разследван заради
Коментари Харесай

Разследват за подкуп горски от Габрово, служител в Регионалната дирекция по горите

Горски контрольор на 43 години от Габрово е разследван поради рушвет. Мъжът е бил чиновник в Регионалната дирекция по горите във Велико Търново. Това оповестиха през днешния ден от ОД на Министерство на вътрешните работи.

На 17 октомври, при полицейска интервенция за противопоставяне на икономическата престъпност, криминалисти от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Габрово са събрали задоволително данни за осъществено тежко икономическо закононарушение. При претършуване, осъществено в жилището на 43-годишния мъж, проверяващите намерили и иззели материални доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, с цел да не прави дейности по работа, показаха от полицията. Установено било, че мъжът, като длъжностно лице, е желал и е приемал пари от представители на разнообразни търговски сдружения, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в интервала от 2016 година до 17 октомври 2019 година.

Мъжът е арестуван за 24 часа, а след повдигнато обвиняване Окръжната прокуратура в Габрово е постановила задържане от 72 часа.

От прокуратурата осведомиха, че размерът на подкупа е бил 1100 лв., а за осъщественото закононарушение законът предвиждал до 6 години отнемане от независимост и санкция до 5 хиляди лв.. Прокуратура е внесла в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", само че след разглеждане на делото Окръжният съд в Габрово не е почел настояването и е определил мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1000 лв.. В законовия период прокуратурата ще стачкува определението на съда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР