Горнооряховчанин, надянал расо, за да припечелва, стана антигерой в социалните

...
Горнооряховчанин, надянал расо, за да припечелва, стана антигерой в социалните
Коментари Харесай

Фалшив поп на стоп край Велико Търново

Горнооряховчанин, надянал расо, с цел да припечелва, стана антигерой в обществените мрежи.

" За 10 лв. и благословия ще се отървете от зли сили и произшествия ".

Офертата е от човек облечен с расо и килимявка, който вестник " Борба " качва на стоп към Велико Търново. По време на пътуването „ отчето “ вади и голям набор от иконки, бутилки светена вода и услужливо предлага да си купим.

Оказва се, че фейк-попът, както към този момент е известен в обществените мрежи, обикаля региона с чисто комерсиална цел. Мнозина оповестяват и, че в действителност той не е духовник, а просто е поставил расо и килимявка и мята на стоп до близки дестинации, като по време на пътя завърта и търговийка. Съмненията стартират да се зараждат, когато от чантата си вади бутилчици с вода, изяснява, че е светена и с целебна мощ и ги предлага по два лв..

" Извади си попските молебствия, попита ме по какъв начин се споделя приятелката ми, чете, ръси с чемшир, и сподели, че прочел молитва за сватба. Спомена, че Владиката го отлъчил от църквата и за това обикалял по този начин. Накрая ми изиска пари. Мен особено ме помоли да го закарам до Горна Оряховица ", описа Велико Великов.

Хората няма по какъв начин да знаят, че в действителност са жертва на търговски трик. " Обикновено се качва за пътешестване от 10-20 километра. Ходи ту до Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Килифарево и други близки дестинации. Коронният му номер е за дребна сума да чете молитва на колата против произшествия. Мнозина се поддават и го съжаляват – стопират и си купуват след това от джунджуриите му ", споделя и различен пострадал от алъшверишът – Петър Рашев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР