Горнооряховчани ще могат да измерят кръвната си захар безплатно на

...
Горнооряховчани ще могат да измерят кръвната си захар безплатно на
Коментари Харесай

Мерят безплатно кръвната захар на горнооряховчани

Горнооряховчани ще могат да измерят кръвната си захар гратис на 14 ноември. Инициативата е годишна и се провежда от ендокринологичния кабинет на доктор Мария Христова и здравна сестра Катюша Зидарска от ДКЦ І и е във връзка Световния ден за битка с диабета. От 10.00 пред постройката на Общината всеки, който желае, може да ревизира равнището на кръвната си захар, да се съветва със експерт и да получи осведомителни материали, свързани с профилактиката на болестта.

Световният ден за битка с диабета се отбелязва всяка година на 14 ноември по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в отговор на възходящата паника за бъдещето на милионите хора, страдащи от болестта.

Захарният диабет е метаболитно заболяване, характеризиращо се с нараснали равнища на кръвната захар, което се дължи на отчасти понижение или нарушено деяние на инсулина (диабет вид 2) или цялостна загуба на продукцията му в организма (диабет вид 1).

Ефективното лекуване, може да понижи инвалидизиращите затруднения с до 50%. Пациентът и лекуващият екип имат обща цел: да реализират и поддържат добър надзор на стойностите на кръвната захар.

В България над 500 000 души са със захарен диабет, като повече от 150 000 даже не подозират за това. Диабетът е главен рисков фактор и причина за сърдечно-съдовата смъртност у нас. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР