Горната камара на руския парламент - Съветът на федерацията, одобри

...
Горната камара на руския парламент - Съветът на федерацията, одобри
Коментари Харесай

Забраняват на привържениците на Навални да участват в парламентарните избори

Горната камара на съветския парламент - Съветът на федерацията, утвърди законопроекта, забраняващ на организации, избрани като " екстремистки ", да се явяват на избори. Това открива пътя за изключване на опозицията към Алексей Навални от присъединяване във вота през септември, заяви Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съветът на федерацията утвърди с 146 гласа " за " законопроекта, признат към този момент от долната камара. Сега законът би трябвало да бъде подписан от президента Владимир Путин, с цел да влезе в действие.

Критици на Кремъл считат, че текстът е ориентиран против последователите на излежаващия присъда опозиционер Навални. Прокуратурата изиска правораздаването да квалифицира неговите организации като " екстремистки ", по същия метод като извънредно националистическите и религиозните обединения. Прокуратурата твърди, че придвижването на Навални се пробва " да дестабилизира обществената обстановка " в Русия под прикритието на демократични лозунги.

Мрежата от офиси на Навални към този момент беше оповестена за " екстремистка " от службата за финансово разузнаване.

Според опозицията властта се пробва да разчисти терена преди парламентарните избори през септември и то в миг, когато партията на Кремъл " Единна Русия " бележи спад в допитванията в изискванията на стопански застой и голям брой корупционни кавги, отбелязва Агенция Франс Прес.

През последните дни бяха осъществени редица претърсвания на офиси на критици на властта, а двама души - Андрей Пивоваров и Дмитрий Гудков, бяха задържани в границите на разнообразни следствия.

Съветът на федерацията гласоподава през днешния ден и за излизането на Руската федерация от контракта за военно наблюдаване " Открито небе ", който Москва денонсира предходната година в отговор на отдръпването на Съединени американски щати от това съглашение, заяви ДПА.

Преди това текстът беше одобрен от Държавната дума. Той също би трябвало да бъде подписан от Путин.

Днешното гласоподаване е последната значима стъпка от съветска страна за дейно преустановяване на контракта.

Той позволяваше на 34-те страни, които са страни по него, да правят по няколко наблюдателни полета годишно във въздушното пространство на останалите страни, които са го подписали.

" Открито небе " беше подписан през 1992 година и влезе в действие през 2002 година

Полетите за военно наблюдаване сред НАТО и Русия се смятаха за значима процедура за създаване на доверие след края на Студената война, показва ДПА.

С отпадането на " Открито небе " сред Съединени американски щати и Русия остава да работи единствено едно съглашение за надзор на въоръженията - договорът за нуклеарно разоръжаване Нов СТАРТ (New START Treaty).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР