Горната камара на парламента във Франция одобри предложения от президента

...
Горната камара на парламента във Франция одобри предложения от президента
Коментари Харесай

Пълна реформа в националната железница на Франция

Горната камара на Народното събрание във Франция утвърди оферти от президента Макрон законопроект за цялостна промяна в националната железопътна компания , заяви АП.

След като Националното заседание утвърди проектозакона през вчерашния ден, 13 юни, през днешния ден той мина и в Сената.

Реформата планува френските железници да станат акционерно сдружение . Освен това от 2020 година се чака да падне монополът на железниците във Франция за транспорт на пасажери.

Планът планува и новоназначените чиновници да запазят работните си места.

 Дълбоки промени чакат железниците във Франция
Дълбоки промени чакат железниците във Франция

Орязват пенсии и обществени придобивки

Правителството одобри да поеме част от дълга на железопътната компания, който е в размер на 50 милиарда евро (или 58 милиарда щатски долара). Държавата ще поеме 35 милиарда евро (или 40.8 милиарда щатски долара) от дълга на компанията .

Във връзка с това транспортният министър на страната Елизабет Борн съобщи, че с приемането на закона се отваря нова глава във френската железопътна система.

Синдикатите обаче имат намерение да стачкуват против измененията.

 Макрон се зарича да реформира прахосническата обществена система на Франция
Макрон се зарича да реформира прахосническата обществена система на Франция

Политическите му съперници обаче му се нахвърлиха

Припомняме, през вчерашния ден, 13 юни, долната камара на Народното събрание във Франция гласоподава с огромно болшинство в поддръжка на проектозакона за цялостно преустрояване на националната железопътна компания.

Експерти показват, че предлаганите от президента Макрон промени в основни за френската стопанска система компании ще бъдат посрещнати от други, нови промени. Причината е, че се планува да се орежат обществените придобивки и великодушни пенсии за чиновниците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР